Poljaka vozila ukradeni vozili s ponarejenimi dokumenti in registrskimi tablicami

Vozili sta bili zaseženi, 43- in 36-letnemu državljanu Poljske pa je bila odvzeta prostost

Prlekija-on.net, četrtek, 10. oktober 2019 ob 15:09
Ukradeni vozili

Ukradeni vozili

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so v sredo ob 11.37 uri med kontrolo cestnega prometa na regionalni cesti Murska Sobota - Lendava v naselju Dolnji Lakoš zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil znamke Toyota, poljskih registrskih oznak. Pri kontroli vozila in listin je bilo ugotovljeno, da sta prometno dovoljenje in registrska tablica ponaredek. Prav tako je bila na vozilu prenarejena tipska nalepka in številka šasije.

Ob 12.25 uri se je v bližino, kjer so policisti izvajali postopek zoper osumljenega državljana Poljske pripeljalo osebno vozilo znamke Lexus. Zaradi suma, da gre za povezavo med voznikoma je bila opravljena kontrola osebe in vozila. Tudi pri drugem vozniku je bilo ugotovljeno, da je prometno dovoljenje in registrska tablica ponaredek. Prenarejena je bila tudi tipska nalepka in številka šasije. Obe vozili sta bili v mesecu septembru odtujeni v Italiji.

Vozili sta bili zaseženi. 43- in 36-letnemu državljanu Poljske je bila odvzeta prostost in bosta s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prikrivanja po 217. členu KZ-1 in ponarejanja listin po 251. členu KZ-1 privedena k preiskovanemu sodniku.



Več v Črna kronika