Na Razkrižju se je odvijalo tekmovanje kuharjev amaterjev v pripravi zdravih jedi

Na prvem mestu ni bilo tekmovanje, ampak ozaveščanje prebivalstva o zdravi prehrani. Strokovna komisija pa je kljub temu razglasila zmagovalca. To je bila Ekološka kmetija Fortner iz Šafarskega.

Prlekija-on.net, četrtek, 10. oktober 2019 ob 19:26
Priprava obloženih kruhkov z zdravimi sestavinami

Priprava obloženih kruhkov z zdravimi sestavinami

V soboto, 5. oktobra, so v Občini Razkrižje gostili udeležence strokovne ekskurzije, člane Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Murska Sobota, krvodajalce in prostovoljce iz različni pomurskih krajev. Uvodoma jih je sprejel župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič, jim celovito predstavil kraj, njegove kulturne in zgodovinske znamenitosti, utrinke sedanjega življenja ter skrb za zdrav način življenja. Nato je goste nagovorila prim. mag. Branislava Belović in napovedala aktivnosti v okviru programa Zdrav način življenja za vse, v okviru katerega se je v velikem šotoru Centra Zavirje na Razkrižju, odvijalo tekmovanje kuharjev amaterjev v pripravi zdravih jedi (obloženih kruhkov) in povabila goste na pokušino. Strokovni del predstavitve programa je podrobneje predstavila Albina Knapp, sekretarka RKS OZ Murska Sobota. Gostje so si poleg tekmovanja kuharjev amaterjev, ogledali še nekaj krajevnih znamenitosti (Ivanov izvir, prazgodovinsko naselbino, romarsko cerkev Sv. Janeza Nepomuka, šengensko domačijo z lepim razgledom).

Kuharji amaterji iz različnih pomurskih krajev so se v Centru Zavirje Razkrižje pomerili v tekmovanju priprave obloženih kruhkov z zdravimi sestavinami. Poleg izvirnih receptov, so se izkazali z odličnimi aranžmaji svojih delovnih površin. Kljub temu, da so za pripravo obloženih kruhkov lahko uporabili samo naravne sestavine in doma pripravljene namaze, zelenjavo, začimbe in druge sestavine, ki so obloženim kruhkom dajale raznotere okuse, so vsi pripravljeni obloženi kruhki bili zares odlični.

Na prvem mestu ni bilo tekmovanje, ampak ozaveščanje prebivalstva o zdravi prehrani. Strokovna komisija pa je kljub temu razglasila zmagovalca. To je bila Ekološka kmetija Fortner iz Šafarskega. Vsi sodelujoči so prejeli pisna priznanja in praktične nagrade.

Tekmovanje se je, kot ena od mnogih aktivnosti, odvijala v okviru programa Zdrav način življenja za vse, katerega vodilni partner je Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Murska Sobota v sodelovanju z Občino Razkrižje, Pomurskim društvom za boj proti raku in nekaterimi drugimi partnerji. Projekt financira Ministrstvo za zdravje.

Čestitke vsem sodelujočim!



Več v Družabno