Odbojkarice ŽOK Ljutomer izgubile uvodno tekmo nove sezone

Gostje so igro zanesljivo dobile z rezultatom 1:3, domačinke so bile enakovredne zgolj v tretjem setu

Prlekija-on.net, sreda, 16. oktober 2019 ob 11:54
ŽOK Ljutomer

ŽOK Ljutomer

V soboto, 12. oktobra, sta se v prvi tekmi 1 B. lige za odbojkarice v sezoni 2019/20, v športni dvorani ŠIC Ljutomer, prvič srečali ekipi ŽOK Ljutomer in OD Krim iz Ljubljane. Gostje so igro zanesljivo dobile z rezultatom 1:3 (-13, -17, 28, -17). Domačinke so bile enakovredne zgolj v tretjem setu.

Uvod v tekmo so boljše odprle igralke Krima, ki so po dveh slabših sprejemih domačink povedle z 0:2 in nato po dobrem zaključku Bavdaževe še z 2:4. V dokaj raztrgani igri na obeh straneh, ko je bilo opazno, da sta obe ekipi nekako v krču, so se bolje znašle gostje in povedle s 6:9 in kasneje kar z 9:19. V tem delu igre je bilo očitno, da nekoliko spremenjena ekipa domačink še ni uigrana, saj je bila njihova igra neorganizirana in dokaj konfuzna. To so s pridom izkoristile gostje, ki so preko Bavdaževe uspešno zaključevale napade ter prvi set zanesljivo in zasluženo dobile s 13:25.

Tudi v drugem setu se igra domačink ni bistveno spremenila, saj je bilo veliko napak na sprejemu in posledično slabo organiziranih napadov. Gostje so izkoristile tako anemično igro Ljutomerčank ter ob zanesljivi igri v polju tudi ta set peljale sebi v prid, saj so povedle s 4:9. Šele po tem visokem vodstvu gostij so se domačinke nekoliko zbrale ter dosegle nekaj zaporednih točk ter izid po uspešnem napadu Sare Kutnjak znižale. To je domačinkam dalo novega poleta, saj so v nadaljevanju zaigrale nekoliko boljše ter se približale gostjam na tri točke razlike. Vendar je bilo to premalo, saj so v nadaljevanju naredile preveč lastnih in nepotrebnih napak, kar je tudi v drugem setu pomenilo zmago borbene in kvalitetne ekipe iz Ljubljane.

Šele v tretjem setu so Ljutomerčanke v uvodu seta le pokazale, da znajo igrati odbojko, saj so z nekaj uspešnimi akcijami in ob dobri igri vseh igralk v polju, povedle s 7:4. V nadaljevanju smo gledali dokaj izenačeno in borbeno tekmo, ko sta ekipi izmenično dosegali točko za točko. Ob taki izenačeni igri, ko nobena ekipa ali igralka ni izstopala, je bil rezultat pri 21:21 izenačen. Do konca seta, ko so imele domačinke že dve zaključni žogi, gostje pa so izid pri 24:24 izenačile, smo gledali zelo borbeno igro obeh ekip. Gostiteljic zato, ker so želele dobiti vsaj en set, gostij pa, ker so želele obračun dobiti. Temu je bila najbližje Bavdaževa, ki pa je set žogo udarila izven polja. To je dalo novega poleta domačinkam, ki so po napadu Sare Sakovič dosegle zaključno žogo ter tretji set dobile.

Kar so pokazale domačinke v tretjem setu, je bila očitno le kratka epizoda, saj so v četrtem setu ponovno popustile ter omogočile gostujoči ekipi, ki je igrala zanesljivo in dobro odbojko, da povede z visokih 5:13. Kot v prvih dveh setih so namreč domačinke igrale spet dokaj neorganizirano in s prevelikim številom lastnih napak. Žal so slednje pomenile razliko med ekipama, ki jo domačinke niti z borbeno igro niso mogle nadoknaditi. Tudi nasveti trenerja niso imeli pravega učinka pri igralkah, kar je pomenilo, da so gostje tudi ta set zanesljivo dobile.

Pri domači ekipi je z igro izstopala le Sara Sakovič, ki pa žal pri soigralkah, predvsem v napadalnih akcijah, tokrat ni imela prave pomoči. Pri gostujoči ekipi si pohvalo zaslužijo vse igralke, ki so nastopale, predvsem pa Ajda Ščuka in Nika Bavdaž, ki sta bili udarna sila v napadu ter seveda dosegli daleč največ točk za OD Krim.

Jože Časar, trener OD Krim: "Z igro v treh setih sem zadovoljen in lahko dekletom le čestitam. V prihodnje bomo poskušali formo še dvigniti na višji nivo in igrati še boljše tekme."

ŽOK Ljutomer - OD Krim 1:3 (-13, -17, 28, -17)
Športna dvorana ŠIC Ljutomer, 12. Oktober 2019, gledalcev 120, sodnika: Mojca Tovornik  (Maribor), Suljkanovič Amir (Maribor).

ŽOK Ljutomer: Makoter (4), Sakovič (17), Crvenković (6), Kosi (2), Svatina, Petek (13), Kutnjak (6), Rakuša, Pintarič. Trener: Andrej Tot

OD Krim: Kolenc, Ščuka Ajda (22), Deželak (6), Bavdaž (16), Ščuka Ana (1), Kaučič (8), Oletič Diana (5), Oletič Michelle, Kenda (1), Alibegič, Jerman. Trener: Jože Časar, Tina Pajančič (pomočnik).