David Žibrat pripravljen na svetovno prvenstvo

V borbah za najboljšega na svetu se bo v svoji kategoriji med 754 tekmovalcev iz 58 držav boril tudi David Žibrat z Mote

Prlekija-on.net, četrtek, 17. oktober 2019 ob 07:59
David Žibrat

David Žibrat

Iz Kickboxing kluba Pomurje, so sporočili, da je njihov tekmovalec, David Žibrat, končal s pripravami na svetovno prvenstvo in je pripravljen na največje tekmovanje v tem športu. Svetovno prvenstvo se bo odvijalo od 19. - 27. oktobra v Sarajevu, v olimpijski dvorani "Juan Antonio Samaranch" (Zetra). V borbah za najboljšega na svetu se bo v svoji kategoriji med 754 tekmovalcev iz 58 držav boril tudi David.

Svetovno prvenstvo se v Kickboxingu odvija vsaki dve leti, za Davida pa bo to že četrto. Njegovi rezultati iz prejšnjih svetovnih prvenstev so: leta 2013 v Antalyi (Turčija) je zasedel 5-8. mesto, leta 2015 v Dublinu (Irska) 3. mesto, leta 2017 v Budimpešti (Madžarska) pa 2. mesto.

David odlično pripravljen

David je ob tem povedal: "Za menoj je naporno obdobje priprav, ki so potekale od sredine julija, saj sem tako opravil 3-mesečni ciklus, ki pa je bil letos spet za stopničko napornejši. Priprave so potekale po načrtu, razdeljene na več sklopov. Za fizično pripravo je poskrbel moj fitnes trener Marko Zidarič v F-Fitnesu v Ormožu, kondicijske priprave so potekale v klubu in enkrat tedensko smo se s klubskimi kolegi odpravili na Pohorje.
Obdobje tehnike in sparingov je potekalo v Športnem centru Barada in na reprezentančnih pripravah v Izoli in Olimju pod vodstvom Tomaža Barade in zadnje obdobje na enotedenskih pripravah na Rogli pod vodstvom Andreja Sandeja.
Letos sem se udeležil tudi priprav ostalih disciplin, tako da sem res odlično pripravljen na prihajajoče svetovno prvenstvo! Kot nosilec kategorije bom letos prvo kolo prost, kar mi ustreza glede na slabe izkušnje s poškodbami, saj imam v kategoriji odlične nasprotnike, kjer imamo vsi enak cilj
."

Odhod reprezentance je v soboto, v nedeljo je uradno tehtanje in zdravniški pregledi, v ponedeljek žreb in v torek so na razporedu prve borbe. Vse podrobnosti svetovnega prvenstva najdete na uradni spletni strani, Davida pa lahko spremljate tudi preko YouTube kanala WAKO Kickboxing.

 Več v Šport