Kljub porazu proti Madžarski z dvignjeno glavo na tekmo osmine finala

Slovenija mora nabrati moči in si pridobiti nazaj polno samozavest za sobotno tekmo osmine finala, ki jo boste ob 13.20 lahko spremljali na 2. kanalu Šport TV. Njen nasprotnik bo Francija.

Prlekija-on.net, petek, 18. oktober 2019 ob 22:34
Slovenija - Madžarska

Slovenija - Madžarska

Kljub temu, da zadnja tekma skupine H med Slovenijo in Madžarsko na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 ni odločala o napredovanju v izločilne boje, saj sta se obe reprezentanci že uvrstili v osmino finala, pa Slovenija s potekom tekme ni zadovoljna. Madžari, ki so eni izmed favoritov tega prvenstva, so v petek slovensko mrežo zatresli kar trikrat, medtem ko Slovencem to ni uspelo niti enkrat. Slovenija mora nabrati moči in si pridobiti nazaj polno samozavest za sobotno tekmo osmine finala, ki jo boste ob 13.20 lahko spremljali na 2. kanalu Šport TV. Njen nasprotnik bo Francija.

Tekmo sta obe reprezentanci začeli zadržano. Ne eni ne drugi niso zaigrali stoodstotno. Selektor Miran Vovk je svojim varovancem pred tekmo zabičal, da se igra borbeno in na zmago ter da se ne obremenjuje s tem, kako pomembna tekma to sploh je. Slovenci so se še nekako držali do 14. minute, nato pa so prejeli zadetek B. Hollauerja, na kar je motivacija rahlo popustila. Konec prvega polčasa je delo otežil še dež, ki je poskrbel za spolzek teren vse do konca tekme. V drugem polčasu je v ospredje prišla odlična madžarska igra, ki se ji je Slovenija upirala vse do 33. minute, ko je zadel R. Fekete. Kljub temu, da je bilo na slovenski strani kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, pa žoga danes ni hotela v mrežo madžarskega vratarja. V 38. minuti je za končnih 0:3 zadel še B. Bognar in postavil končni rezultat tekme.

Kapetan Boštjan Preskar je po tekmi dejal, da se je že na prvi tekmi Madžarske proti Nemčiji videlo, kako kakovostno in tehnično zelo dobro podkovani so. »Videlo se je, da imajo 15 zelo enakovrednih igralcev ter da so favoriti ne samo naše skupine, temveč tudi favoriti tega prvenstva. V naših vrstah se je poznala izčrpanost po včerajšnji tekmi proti Romuniji, kar je povzročilo nekaj individualnih napak, nasprotnikom pa dalo priložnosti za zadetke,« je poudaril izkušeni nogometaš Boštjan Preskar.

»Obžalujem, da nismo znali izkoristiti igralca več v prostoru, ko so Madžari prejeli rumeni karton. Pokrivali so nas zelo disciplinirano in niso pustili do odprtega strela. Mi se v želji po zadetku nismo znašli, po prvem prejetem golu pa nam je motivacija začela upadati. To je nogomet, tudi poraz moramo doživeti, da lahko še močneje in bolj motivirano pridemo do željenega rezultata. Danes se moramo dobro spočiti in se na jutrišnjo tekmo osmino finala pripraviti 120-odstotno in zakorakati na igrišče z dvignjenimi glavami. Verjamem, da je ta reprezentanca sposobna priti še dlje,« je zaključil Preskar, ki verjame v kakovost slovenske ekipe.



Več v Šport