Ljutomerske karateistke ta konec tedna zabeležile odlične rezultate

Mali, nadobudni člani Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer so v soboto bili bitko na kar dveh frontah

Prlekija-on.net, nedelja, 20. oktober 2019 ob 18:17
Ljutomerski karateisti

Ljutomerski karateisti

V soboto, 19. oktobra, so mali, nadobudni člani Karate sekcije TVD Partizan Ljutomer bili bitko na kar dveh frontah. Taja Trstenjak, Nuša Janžekovič in Tija Janžekovič, so se udeležile 14. Pokala občine Oplotnica, Taja Plohl in Hannah V. Rauter, pa 12. Memorijalnega karate turnirja v Ivancu na Hrvaškem, kjer je tekmovalo 450 karateistov.

Na turnirju v Oplotnici je prvič nasploh tekmovala Taja Trstenjak, ki je z izjemno voljo, borbenostjo in samodisciplino po vsega enem mesecu treningov osvojila več kot odlično 3. mesto v katah. Nuša Janžekovič je osvojila 1. mesto v športnih borbah deklice + 40 kg

Tija Janžekovič je zmagala v katah mlajše kadetinje in športnih borbah kadetinje +54 kg

Taja Plohl je v mednarodni konkurenci 18 tekmovalk, gladko dobila vse dvoboje z rezultatom 5:0 in v kategoriji kata malčice osvojila 1. mesto. 

Prav tako je zmagovala gladko 5:0 v kategoriji kata deklice, vendar v finalu storila napako in osvojila končno 2. mesto. V športnih borbah je v kategoriji malčice -28 kg osvojila 3. mesto.

Hannah Vela Rauter je v kategoriji 16 tekmovalk kata deklice v polfinalu klonila z 2:3 proti kasnejši zmagovalki. V repasažu pa je zmanjkalo športne in sodniške sreče in je osvojila 5. mesto. V športnih borbah deklice +44 kg je osvojila 3. mesto.

Turnirja se je kot sodnica udeležila tudi Sara Novak.



Več v Šport