Državna prvakinja dvoletnih kasačev je Limpeto Luna z Renejem Hanžekovičem

Na zadnjih letošnjih dirkah v Ljutomeru, je bilo na sporedu sedem dirk, v ospredju je bilo državno prvenstvo dvoletnih kasačev in obenem spominska dirka preminulega rejca kasačev Vlada Plohla

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. oktober 2019 ob 09:14
Limpeto Luna z Renejem Hanžekovičem

Limpeto Luna z Renejem Hanžekovičem

Kasaški klub Ljutomer je v nedeljo, 20. oktobra, pripravil letošnje zadnje, šeste kasaške dirke na ljutomerskem hipodromu. Na sporedu je bilo sedem zanimivih preizkušenj slovenskih in uvoženih kasačev, najmlajši pa so se pomerili v dirki ponijev. Kljub lepemu, sončnemu vremenu, se je zbralo malo gledalcev.

V ospredju je bila četrta dirka, državno prvenstvo dvoletnih kasačev in obenem spominska dirka preminulega rejca kasačev Vlada Plohla. V konkurenci devetih kasačev je v svojem tretjem nastopu do prve in najpomembnejše zmage prišla Limpeto Luna z Renejem Hanžekovičem iz Veržeja, drugo mesto je osvojila Irsa V z Damjanom Vajsem iz Stare Nove vasi, tretji pa je bil Imenso Viking z Jožetom Sagajem ml. iz Ključarovcev.

Preostale dirke so dobili Zelen Tomažič (Mirko Gregorc, KK Stožice Ljubljana, 3 do 6-letni slovenski kasači), Rigill (Milan Žan, KK Stožice Ljubljana, 3 do 14-letni EU kasači), Maugli (Janko Sagaj, KK Ljutomer, Spominska dirka Ludvika Slaviča, 3 do 14-letni slovenski kasači), Elisa Gali (FR) (Vito Šadl, KK Šentjernej, Pokal GFML Ljutomer, 3 do 14-letni EU kasači), Fjori (Saša Seršen, KK Ljutomer, 4-letni slovenski kasači) in dirko ponijev Soncka (IT) (Ajda Gorenc, KK Stožice Ljubljana).

Vse rezultate najdete tukaj.



Več v Šport