Obeležili bodo 35 let rocka v Radgoni

Na Sejmišču bodo nastopila številna imena alternativne scene iz naše regije

Prlekija-on.net, petek, 25. oktober 2019 ob 17:23
35 let rocka v Radgoni

35 let rocka v Radgoni

Letos mineva 10 let od ideje, ki je takratno koncertno stagniranje rockerske Radgone zbudila v neko novo obdobje glasbe v živo. 35 let rocka v Radgoni bodo obeležili z velikim koncertom 2. novembra 2019.

Gornja Radgona je kot tisočletno mejno področje ter stičišče različnih kultur, neke vrste okno na zahod, v zadnjih desetletjih predstavljala poseben družbeni prostor, kjer so se ob različnih priložnostih zbirali in srečevali mladi iz bližnje in širše pomurske okolice, celotne Slovenije in iz tujine (Avstrije). Velik del promocije mesta so zadnjih 20 let ustvarjali prav rock koncerti - ROKFEŠTE. Seveda z roko v roki z domačimi bendi, ki še danes ohranjajo radgonski kulturno-glasbeni renome in predstavljajo Radgono po vsej državi in tudi preko meja.

Ideja je rodila spomin na začetke radgonske alternativne glasbe, ki so jo počastili s koncertom 25 let rocka v Radgoni. Pet let kasneje so v KUD-u ZRAK idejo še uspešneje nadgradili s »30-ko«. Želja je bila, da projekt nastane vsako leto, a so ga z nastankom Mladinskega centra Gornja Radgona racionalno spreobrnili v klubski, "vseslovenski" Zlüftaj se!, ki se bo letos predstavil že v svoji 20. izdaji. Tako so obljubljeno tradicijo predstavitve lokalnih bendov v obliki nostalgične rock fešte, nastavili na vsakih pet let. Letošnjega novembra bo to tretjič in fešto lahko pričakujete še večjo ter glasnejšo - kot se za predhodnico 40 let rocka v Radgoni (leta 2024) tudi spodobi.

Prireditev bo potekala 2. novembra 2019 od 17.00 ure naprej na radgonskem sejmišču in bo izvedena v vsakem vremenu, saj je prizorišče pokrito.

Vstopnina v predprodaji: 5€ (TIC Gornja Radgona); na dan dogodka: 7€

Na Sejmišču bodo nastopila znana radgonska oz. pomurska imena alternativne scene: Odpisani, Wrong, Juff, Brez milosti @ Take Nine orchestra, Crucifixions, Majk @ Invisible Ink, Franz Jösef I., Black Hole Riders, Nea, Potato Mushroom, Strain, Anprofešnl, Evil Peanut in Supporting Act

#plakat

Objavil/a Kud Zrak dne Sreda, 09. oktober 2019


Več v Družabno