Igor Paldauf iz Vučje vasi je inovativni mladi kmet 2019

Igor Paldauf s Kmetije Paldauf iz Vučje vasi je inovativni mladi kmet 2019, nagrado pa mu je podelil predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor

Prlekija-on.net, petek, 25. oktober 2019 ob 22:03
Igor Paldauf

Igor Paldauf

Zveza slovenske podeželske mladine je skupaj s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije (KGZS) v mesecu oktobru organizira že 12. izbor nosilca naziva Inovativni mladi kmet, kmetica (IMK 2019). Gre za izbor inovativnih mladih kmetov z njihovimi inovativnimi idejami na kmetijskem, gozdarskem ali ribiškem področju. Izbor se je zaključil v petek, 25. oktobra, s podelitvijo naziva najboljšemu kandidatu po oceni strokovne komisije in podelitvijo nagrade najboljšemu kandidatu po izboru širše javnosti - rezultat spletnega glasovanja. Namen prireditve je podpirati inovativnost med mladimi s področja kmetijstva, gozdarstva ali ribištva ter spodbuditi prenos znanja in spodbuditi promocijo dobitnika naziva.

Med osmimi kandidati, ki so se potegovali za naziv Inovativni kmet, kmetica 2019 je bil tudi Igor Paldauf s Kmetije Paldauf iz Vučje vasi, ki je na koncu tudi prejel ta laskav naziv, nagrado pa mu je podelil predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor.

Igor je leta 2011 prevzel kmetijo in nadaljeval dolgoletno tradicijo, pred dvema letoma pa se je usmeril v ekološko kmetijstvo. Pridelke na ekološki način predela in jih nato prodaja v domači trgovini in v prodajalnah z lokalnimi izdelki, katero so odprli lani, o čemer smo poročali. Na družinski kmetiji živijo tri generacije in skrbijo za 25 hektarjev kmetijskih zemljišč. V domačem mlinu predelajo žito, piro, ajdo, proso, rž in sirek, iz oljnic pa pridobivajo sončnično, bučno, konopljino in laneno olje ter druge izdelke.

Inovativni mladi kmet 2019 je Igor Paldauf. Zmagovalka spletnega glasovanja pa je Katja Temnik. Iskrene čestitke zmagovalcema in vsem kandidatom!

Objavil/a Borut Pahor dne Petek, 25. oktober 2019

INOVATIVNI MLADI KMET 2019.

Objavil/a Zveza slovenske podeželske mladine dne Petek, 25. oktober 2019


Več v Gospodarstvo