Na Cvenu pripravili sprejem za svetovnega prvaka v kickboksu Davida Žibrata

V Zadružnem domu na Cvenu so pripravili sprejem za Davida Žibrata, ki je v Sarajevu postal svetovni prvak v kickboksu v svoji kategoriji

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. oktober 2019 ob 18:04
David Žibrat

David Žibrat

Kot smo že poročali, je David Žibrat z Mote v soboto postal svetovni prvak v kickboksu (light-contact -89kg), potem ko je v finalu premagal Italijana Domenica Pappacena. David je suvereno opravil z borbo že v četrtfinalu in polfinalu ter še v finalu in zasluženo osvojil naslov svetovnega prvaka.

David je tako letos nadgradil uspehe iz svetovnih prvenstev v prejšnjih letih. Svetovno prvenstvo se odvija vsaki dve leti, za Davida je to bilo že četrto. Leta 2013 je v Antalyi zasedel 5-8. mesto, leta 2015 v Dublinu 3. mesto, leta 2017 v Budimpešti 2. mesto, letos pa je v Sarajevu stopil na najvišjo stopničko in postal svetovni prvak v svoji kategoriji.

V ponedeljek, 28. oktobra, je Športna zveza Ljutomer ob pomoči lokalne skupnosti in številnih gasilskih društev ter posameznikov, v Zadružnem domu na Cvenu, pripravila sprejem za Davida.

Davida so številni vaščani, prijatelji, sorodniki, navijači in drugi pričakali pred Zadružnim domom, kamor je prispel v spremstvu PGD Mota s svojo zlato medaljo in velikim pokalom. Vse zbrane je nagovoril Andrej Rus, med drugim pa so ga pozdravili in mu čestitali predsednica Krajevne skupnosti Cven, Saša Polajnar, podžupana Občine Ljutomer, Janko Špindler in Niko Miholič ter predstavnik Športne zveze Ljutomer, Aleš Ploj. Nato so mu čestitali tudi vsi prisotni, sledila pa je še pogostitev v prostorih Zadružnega doma. Za kulturni program so poskrbeli Folklorna skupina KD Cven in harmonikar Jan. Celoten sprejem si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

David je bil odlično pripravljen, kar je potrdil tudi na samem prvenstvu

Kot nam je David povedal že pred prvenstvom, se je za svetovno prvenstvo pripravljal od sredine julija, saj je tako opravil trimesečni ciklus, ki je bil letos spet za stopničko napornejši. Priprave so potekale po načrtu, razdeljene na več sklopov. Za fizično pripravo je poskrbel njegov fitnes trener Marko Zidarič v F-Fitnesu v Ormožu, kondicijske priprave so potekale v njegovem Kickboxing klubu Pomurje in enkrat tedensko so se s klubskimi kolegi odpravili na Pohorje.

Obdobje tehnike in sparingov je potekalo v Športnem centru Barada in na reprezentančnih pripravah v Izoli in Olimju pod vodstvom Tomaža Barade in zadnje obdobje na enotedenskih pripravah na Rogli pod vodstvom Andreja Sandeta. Pred prvenstvom še nam je povedal, da se je letos udeležil tudi priprav ostalih disciplin, tako da je bil res odlično pripravljen, kar je potrdil tudi na samem prvenstvu.



Več v Šport