Upokojencem so pomagali otroci iz vrtca in šole

Medgeneracijski koncert MPZ DU Sv. Jurij ob Ščavnici pritegnil lepo pozornost

Prlekija-on.net, torek, 29. oktober 2019 ob 08:17
Medgeneracijski koncert MPZ DU Sv. Jurij ob Ščavnici

Medgeneracijski koncert MPZ DU Sv. Jurij ob Ščavnici

Društvo upokojencev Sv. Jurij ob Ščavnici je v Kocbekovi dvorani KUS-a, pripravilo pevski koncert, ki so ga poimenovali Medgeneracijski koncert Mešanega pevskega zbora (MePZ) Društva upokojencev Sv. Jurij ob Ščavnici. Medgeneracijski predvsem zato, ker so koncert popestrili otroci iz OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici in Vrtca Sonček, ki deluje v okviru šole. Idejo za tak koncert starejših nastopajočih in mladih, je dala Mateja Maguša, ki je, z lepim spremnim besedilom, koncert tudi vodila. Kot se spodobi so koncert odprli gostitelji, MePZ DU Sv. Jurij ob Ščavnici, ki ga vodi zborovodja Vlado Maguša.

Pevce in nastopajoče ter obiskovalce in goste je najprej pozdravil predsednik DU Sv. Jurij ob Ščavnici Slavko Mihalič, ki se je pevcem, mimogrede med njimi je tudi sam, zahvalil za žrtvovani prosti čas za petje v zboru. Obenem se je zahvalil pevovodji, ki skrbi, za njihovo strokovno vodenje. Nekaj toplih besed je nastopajočim in občinstvu namenil tudi župan občine Sv. Jurij ob Ščavnici, Anton Slana. Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da upokojensko društvo že 21 let neguje zborovsko petje. Zbor se je sicer predstavil s pesmimi: Tihi večer, Na grebenih gora, Svetlo sonce se je skrilo, Ružo crvena, Pridi nazaj, Dve beli brezi, Mi se mamo radi in Vsakdo mora imeti prijatelja. O ideji za medgeneracijsko sodelovanje z zborom DU, je spregovorila Mateja Maguša, ki je spomnila, kako je lansko leto MePZ DU Sv. Jurij ob Ščavnici obiskal otroke v vrtcu Sonček in takrat se je obojestransko porodila ideja o sodelovanju.

In že je na oder prišla skupina vrtca Sonček z gibalno dramatizacijo Vrtec Sonček smo otroci Sonca, katero sta vodili vzgojiteljici Marija Rudolf in Petra Roškar. Z nastopom so sledili člani Mladinskega pevskega zbora OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, ki so ob vodstvu Simona Alatičain spremljavi šolskega benda, zapeli pesmi Vlada Kreslina: Z Goričkega v Piran ter pesem skupine Dan D - čas. Za njimi so na oder prišli najmlajši, otroci iz vrtca Sonček, ki jih vodi Mateja Maguša. Nastop mladih iz OŠ je končala folklorna skupina, ki je ob spremljavi na harmoniki Roberta Majeriča zaplesala Štajeriš in Sotiš polko. Koncert so zaključili ob skupnem nastopu gostiteljev in Mladinskega pevskega zbora OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, ki so zapeli pesem Vsakdo mora imeti prijatelja. Po koncertu so za nastopajoče in obiskovalce avli KUS-a pripravili še pogostitev...

Foto: Ludvik Kramberger



Več v Kultura in izobraževanje