Po zdravje odslej tudi v Lenart

Mihael Zelenik je v Lenart pripeljal metodo naravnega zdravljenja Vitomirja Ravnikarja - metoda Vito, ki telo obravnava celostno in s temeljitim poznavanjem anatomije ter s sproščanjem težavnih mest organizem spodbudi k samozdravljenju.

Aleksandra Papež, petek, 1. november 2019 ob 12:211
Mihael Zelenik in Amadej Tišler

Mihael Zelenik in Amadej Tišler

Mihael Zelenik se je po osmih letih pridobivanja izkušenj in dela pod mentorstvom Vitomirja Ravnikarja vrnil v svoj rojstni kraj in s prijateljem, terapevtom Amadejem Tišlerjem v zavetju ulic Lenarta uredil studio terapevtske masaže po metodi Vito.

»Bratranec Jurij me je predstavil znanemu maserju in strokovnjaku na tem področju Vitomirju Ravnikarju, ki me je s svojim znanjem, poznavanjem telesa in občutka tako navdušil, da sem takoj vedel kaj želim početi v življenju - pomagati drugim na naraven način.« pove Zelenik. Mihael je vso svojo energijo in čas usmeril v učenje pri Ravnikarju, saj metoda zahteva popolno poznavanje anatomije, zgradbe in povezanosti organov ter njihove naloge.

Terapevti te metode ne izražajo dvoma v uradno medicino, verjamejo pa, da ji lahko alternativa vsekakor pomaga oziroma prepreči ali omili posamezna bolezenska stanja. Metoda Vito je bila rezultat zdravstvenih težav njenega avtorja, Vitomirja Ravnikarja iz Gornje Radgone, ki se je pomoči sebi lotil s srcem strojnika - na logičen način. Naravno zdravljenje Vito iz Gornje Radgone se je tako po letu 2009 nenehno krepilo, s tem pa število strank in učečih se terapevtov. Po nekaj letih so odprli center v Ljubljani, kjer je bil Zelenik izbran za vodjo in v treh letih vodenja usposobil 5 terapevtov tam in 2 v Gornji Radgoni. Zelenik je nad svojim delom hitro navdušil tudi prijatelja in danes poslovnega partnerja, Amadeja Tišlerja, ki prav tako prihaja iz okolice Lenarta in beleži večletne izkušnje pri delu po metodi Vito.

»Ta metoda človeku pomaga z dotikom, s katerim terapevt začuti morebitne težave v telesu, kljub temu, da jih posameznik ne čuti oziroma ga nič ne boli. S sproščanjem zakrčenih mišic in vnetih živcev telo pripravimo do samozdravljenja in tako odpravljanja motenj v »sistemu. Prav ta pomoč sočloveku in krepitev zdravstvenega stanja nasploh naju z Amadejem navdušuje še po desetih letih dela na tem področju, vedno znova, pri delu z vsako posamezno stranko posebej

Zakrčenost in vnetja si v večini primerov pridelamo sami - tempo, stres, prisilne drže, nepravilno dvigovanje itd., obenem pa pomanjkanje športnih aktivnosti kot so tek, kolesarjenje, preproste vaje za razgibavanje. Omenjena gibanja velikokrat zamenjamo z raznimi opravili doma in tako menimo, da smo jih opravili, vendar v sklopu le-teh velikokrat nepravilno obremenjujemo hrbtenico.

Metoda Vito beleži izboljšanja pri glavobolih, migrenah, boleznih ščitnice, vrtoglavici, težavah s prebavo, pri mrtvičenju udov, išiasu, teniškem komolcu, poškodbah sklepov, težavah s hrbtenico, športnih poškodbah, skoliozi, bolečinah v mišicah in po operacijah.

Pomoč sočloveku napaja tudi tistega, ki pomaga in to je največja nagrada vsakega terapevta, verjameta Mihael in Amadej, ki svoje stranke s terapijami in svetovanjem spodbujata k preventivni skrbi za svoje zdravje ter splošno boljše počutje.

Foto: osebni arhiv



Več v Gospodarstvo