Na Cvenu razstava v »lüfti«

V Zadružnem domu na Cvenu so si obiskovalci ogledali fotografsko razstavo ter prisluhnili predstavitvi na temo balonarstva

Prlekija-on.net, sobota, 2. november 2019 ob 18:17
Razstava o balonarstvu na Cvenu

Razstava o balonarstvu na Cvenu

Na Dan reformacije, 31. oktobra, so se na Cvenu v Zadružnem domu obiskovalci zbrali, da bi si ogledali fotografsko razstavo ter prisluhnili predstavitvi na temo balonarstva.

Tako je razstavo odprla predsednica Kulturnega društva Cven, Mateja Topolinjak, nato pa je besedo predala Sari Vinkovič, vodji sekcije Kulcultura, v kateri so člani, ki se ukvarjajo s fotografijo, slikanjem in risanjem. Sara je na kratko predstavila, kako je poleteti z balonom in kako so potekale priprave na razstavo.

Vse prisotne je pozdravila tudi predsednica Krajevne skupnosti Cven, Saša Polajnar, ki je vsem fotografom in članom Kulturnega društva Cven zaželela uspešno delo in polno idej še naprej.

Lep večer se je nadaljeval s predstavitvijo balonarstva. Besedo je prevzel predsednik Balonarskega kluba Bakovci, Silvo Vohar, in povedal veliko zanimivih stvari o balonih in tudi zgodbe, ki se jih spomni o poletih. Sledil pa še je skoraj čisto pravi krst, saj je vsak, ki prvič poleti z balonom krščen v barona oziroma baroneso. Tako je "Baronesi foto razstave Cvena" Patriciji obljubil, da bo naslednje leto poletela tudi v zrak.
Sara pa je omenila, da je zelo vesela, da se je predstavilo kar 10 avtorjev fotografij. To so: Igor Divjak, Karla Divjak, Tamara Divjak, Tomaž Galič, Tomo Jeseničnik, Miha Kacafura, Nina Lepoša, Alfred Lešnjak, Melita Marič in Sara Vinkovič.



Več v Kultura in izobraževanje