Občinski svet Občine Ljutomer ima novega člana

Mandat člana Občinskega sveta Občine Ljutomer je prešel na naslednjega kandidata z liste SD - Socialni demokrati v I. volilni enoti, to je Damjan Bogdan

Prlekija-on.net, nedelja, 3. november 2019 ob 19:25
Damjan Bogdan je bil član OS že v prejšnjih mandatih

Damjan Bogdan je bil član OS že v prejšnjih mandatih

Kot je znano, je Franjo Karlovčec (SD) v začetku oktobra, na 6. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer, nepreklicno odstopil z mesta svetnika Občine Ljutomer. Takrat je pojasnil, da se je v stranki pojavil dvom, ker podjetje katerega direktor je, sodeluje s podjetjem katerega delni lastnik je tudi Občina Ljutomer. Karlovčec je tako odstopil z mesta svetnika kot tudi z mesta predsednika Občinskega odbora SD Ljutomer.

Občinska volilna komisija Občine Ljutomer je nato na podlagi 30. člena Zakona o lokalnih volitvah ugotovila, da je mandat člana Občinskega sveta Občine Ljutomer prešel na naslednjega kandidata z liste SD - Socialni demokrati v I. volilni enoti, to je Damjan Bogdan. Kot so zapisali, je kandidat dne 23. 10. 2019 podal izjavo, ki jo je volilna komisija prejela dne 24. 10. 2019, da sprejema funkcijo člana Občinskega sveta Občine Ljutomer za preostanek mandatne dobe. Bogdan je bil član OS že v prejšnjih mandatih.

V I. volilni enoti je sicer na prvem mestu bil Bogdan, na drugem Natalija Vučko Ilčenko, na tretjem pa Karlovčec, ki je bil izvoljen s preferenčnimi glasovi.



Več v Politika