Katera Prlečka je najbolj zaznamovala leto 2010?

Katera bi si po vašem mnenju zaslužila naziv Prlečka leta 2010?

Dejan Razlag, sreda, 29. december 2010 ob 19:013
Leto 2010 je bilo uspešno tudi za številne Prlečke, ki so tako ali drugače zaznamovale naš prostor, bodisi na političnem, športnem, kulturnem ali kakšnem drugem, bolj zabavnem področju. Katera pa je po vašem mnenju najbolj zaznamovala letošnje leto v našem okolju in bi si zaslužila naziv Prlečka leta 2010? Sodelujte v anketi.

Na portalu smo zbrali nekaj Prlečk, ki so v letu 2010 bile bolj (zgolj) medijsko izpostavljene, dosegle vidnejši rezultat na različnih področjih, nikakor pa to ne pomeni, da so edine, ki si v tem letu zaslužijo pohvale za svoje podvige. Verjamemo, da je še veliko Prlečk, ki so letos dosegle kaj koristnega in si zaslužijo pohvale. Zbrali smo pet kandidatk iz različnih področij, ki so razvrščene po abecednem redu priimka.

Ajda Auer, 16-letnica, ki je sodelovala v šovu Supermodel Slovenije in se uvrstila med šest finalistk oddaje in v šovu pustila dober vtis. Z finalnim nastopom se je tudi uvrstila med dve najboljši v šovu. Četudi Ajda ni zmagala, ima lepo prihodnost v svetu visoke mode, prav v teh dneh pa jo je znana angleška modna agencija povabila pod svoje okrilje.

Ajda Auer iz Ljutomera v šovu Supermodel Slovenije
Ajda ostaja v boju za Supermodel Slovenije
Ajda med šestimi finalistkami Supermodela Slovenije
Ajda končala kot druga v šovu Supermodel Slovenije


Ines Juranovič, Ormožanka, ki se nastopila v letošnjem šovu Big Brother slavnih in smo jo lahko spremljali 24 ur na dan. Ines je prišla tudi v finale omenjenega šova skupaj z Jožetom Činčem, ki je pozneje zmagal. Ines je med drugim tudi bivša miss Hawaiian Tropic Slovenije, obiskala je dvorec Hugha Hefnerja, znana pa je tudi po svojih "domačih filmčkih" in žgečkljivih fotografijah. Danes je uspešna poslovna ženska.

V šovu Big Brother slavnih tudi Ormožanka
Jože Činč bogatejši za 90.000 evrov


Olga Karba, magistra znanosti državnih in evropskih študij ima 14 let izkušenj na področju javne uprave. Kot direktorica občinske uprave Ljutomer je reorganizirala občinsko upravo in takrat bila deležna številnih pohval. Letos je kandidirala za županjo Občine Ljutomer ter bila izvoljena in trenutno opravlja delo profesionalne županje Občine Ljutomer.

Olga Karba in Lotmerško razvojno partnerstvo
Prlekija ima prvo županjo v zgodovini!


Urška Potočnik, članica judo sekcije TVD Partizan Ljutomer, je na olimpijskih igrah mladih v Singapurju osvojila bronasto kolajno v kategoriji do 78 kilogramov. Potočnikova je s tem uspehom dopolnila prejšnje odlične rezultate, saj je aktualna evropska kadetska prvakinja.

Urška Potočnik osvojila bronasto kolajno
Sprejem olimpijske junakinje Urške Potočnik


Mira Rebernik Žižek, letošnja dobitnica Severjeve nagrade za življenjske dosežke v slovenskem ljubiteljskem gledališču. Mira je vodja Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije in dolgoletna članica Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer. Z igro se ukvarja že od rane mladosti, nastopila pa je v zelo raznolikih gledaliških vlogah, aktivno pa sodeluje tudi pri oblikovanju kulturnih programov, promoviranju, ustvarjanju in režiranju ljubiteljske gledališke igre.

Mira Rebernik Žižek dobitnica Severjeve nagrade
Sprejem občanov in društva, kateri so bili deležni priznanja na ravni države


Ker imajo dame prednost, smo najprej objavili seznam Prlečk, v naslednjih dneh pa bomo objavili tudi seznam Prlekov, ki so zaznamovali naš prostor v letu 2010. Glasovanja ni priporočljivo jemati preveč resno.


Več v Zanimivosti