V Občini Sv. Jurij ob Ščavnici so prvi martinovali upokojenci

Martinovanje je že vrsto let tradicionalna prireditev DU Sv. Jurij

Branko Košti, nedelja, 10. november 2019 ob 10:40
Martinovanje DU Sv. Jurij ob Ščavnici

Martinovanje DU Sv. Jurij ob Ščavnici

Društvo upokojencev Sv. Jurij ob Ščavnici je s svojimi tristotrideset člani in članicami največje društvo v občini. Niso pa veliki le po številu članstva, marveč tudi po številnih aktivnostih in projektih, ki jih izvajajo, s ciljem izboljšanja življenja upokojencev, skrbi za njihovo zdravje, rekreacijo in druženji.

Eno njihovih stalnih vsakoletnih druženj je tudi Martinovanje, na katerem se zberejo, prisostvujejo krstu mošta in, kar je pravzaprav glavni namen prireditve, družijo in poveselijo ter vsaj za to popoldne odmislijo vsakodnevne skrbi.

Za letošnje druženje pred godom sv. Martina so izbrali znano gostišče Pri Maji na Jamni. Zbrali so se v velikem številu in najprej prisluhnili pozdravnemu nagovoru predsednika društva Slavka Mihaliča, kateri je izrazil zadovoljstvo zaradi množične udeležbe, pozdravil gostjo vinsko kraljico DV Mala Nedelja Martino X – Daniello Kosi, ter vsem skupaj zaželel prijetno in veselo druženje. Pred pričetkom osrednjega dogodka, krstom mošta, je nekaj pesmi na temo goric, vina in kleti, zapel mešani pevski zbor DU Sv. Jurij, pod vodstvom Vlada Maguše.

Program je, na njegov prepoznaven humoren način, povezoval znani amaterski kulturni zanesenjak Boris Kovačič, kateri je v vlogi prečastitega monsignora nuncija in prodekana vinsko pivske akademije Boriusa Jožefusa Vednožejnega, ob asistenci Martine X. in botra Jožefa Tišlerja, opravil krst mošta.



Več v Družabno