Katera prireditev je najbolj zaznamovala leto 2010?

Letos se je v Ljutomeru dogajalo veliko

Dejan Razlag, četrtek, 30. december 2010 ob 23:222
V iztekajočem se letu 2010 se je v Ljutomeru odvijalo veliko prireditev, prleško prestolnico je obiskalo veliko znanih glasbenih skupin, izvajalcev, posameznikov, ... Katera pa je po vašem mnenju najbolj zaznamovala letošnje leto v našem okolju? Sodelujte v anketi.

Na portalu smo zbrali pet prireditev, ki so v letu 2010 bile bolj medijsko izpostavljene in so privabile veliko obiskovalcev. Dogodkov je seveda bilo veliko več, a izbrali smo spodaj naštetih pet, za katere lahko glasujete, katera je najbolj zaznamovala naš kraj v letu 2010. Prireditve so razvrščene po abecednem vrstnem redu.

Lotmerška noč, dvodnevna prireditev, kjer je v petek nastopila ena najpopularnejših glasbenih skupin iz bivše Jugoslavije, Prljavo kazalište. Kot predskupini sta nastopili Free for Cash iz Ljutomera in Sončna uprava iz Murske Sobote. Kljub slabemu vremenu in močnemu nalivu se je zbralo preko 1200 obiskovalcev. V soboto se je noč nadaljevala s koncertom skupin Nova legija in Kingston ter nastopom "slovenskega talenta" Nike Zorjan in legende yugo pop glasbe Nede Ukraden.

Ples v dežju s »Prljavci«
Zaključek kopalne sezone z Nedo Ukraden in Kingstoni


Grossmannov festival filma in vina, med 26. in 31. julijem, je Ljutomer bil ponovno v znamenju fantastičnih, grozljivih, divjih in kultnih filmov, pošasti, zombijev, nore zabave in dobre domače kapljice - vse to in še več, je Grossmannov festival filma in vina, letos je bil že šestič zapored. Na festivalu se je zvrstilo veliko dogodkov, s skupinami Laibach, Demolition Group, Hladno pivo, Odpisani, Obnounce, ... in gostov, kot so Jose Mojica Marins - Coffin Joe, Uwe Boll, Tom Six, ... in edinstvenimi dogodki, kot so Parada pošasti, Mala delavnica groze in Torture Garden. Grossmannov festival je 14. novembra postal tudi najnovejši član Evropske federacije festivalov fantastičnega filma (European Fantastic Film Festivals Federation) in se sedaj imenuje Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.

Grossmannov festival vabi!
Otvoritev 6. Grossmannovega festivala
Premiera Vinopiri: Ledena trgatev
Salon filma in vina
Monsters of Lotmerk stresli bar Klub
Degustacija šiponov na Salonu filma in vina
Grossmannov pohod filma in vina
Glasbeni vrhunec na Grossmannovem festivalu
Tanz mit Laibach v Ljutomeru
Danes zaključek Grossmannovega festivala
Parada pošasti po ulicah Ljutomera
Zaključek 6. Grossmannovega festivala
Hladno pivo za konec festivala
Za leto dni so utihnile pošasti in ugasnili projektorji
Poročilo Hudega mačka
Grossmannov festival sprejet v EFFFF


Obletnica ŠIC bara, Šic bar cafe, ki ga upravlja Vaščanka TP d.o.o., je ob prvi obletnici svojega delovanja, v športni dvorani ŠIC Ljutomer, pripravil koncert, kjer je nastopil kralj hrvaške pop zabavne glasbe Dražen Zečić. Koncert je bil razprodan, obiskovalci pa so napolnili veliko dvorano in zasedli vsak kotiček. Dražen je s svojo spremljevalno skupino zapel vse svoje hite in spravil na noge celotno dvorano.

Dražen Zečić ob prvi obletnici Šic bar cafeja


Prleška poletna noč, na dvodnevni prireditvi, ki jo je organiziralo kulturno mladinsko društvo KAEMDE, je na Glavnem trgu v Ljutomeru nastopila ena najpopularnejših slovenskih rock skupin, Siddharta, ki je na noge dvignila številno publiko na trgu. Množico na Glavnem trgu je najprej ogrela psihadelična rock zasedba Adam. Drugi dan prireditve je nastopila še skupina Pop Design.

Siddharta na Prleški poletni noči
Pop Design na Prleški poletni noči


Veliki Valentinov koncert, na Valentinovo, 14. februarja je v Športno-izobraževalnem centru (ŠIC) v Ljutomeru nastopil dalmatinski romantik Oliver Dragojević. Obiskovalci v dvorani, ki je bila polna, so lahko v živo prisluhnili Oliverjevim uspešnicam, kot so Skalinada, Cesarica, Nadalina, Moj lipi anđele in druge. Po koncertu so organizatorji, društvo KAEMDE, v hotelu Jeruzalem pripravili še pogostitev za sponzorje dogodka in prijatelje, kjer je Oliver zbranim zaigral še tri pesmi.

Oliver navdušil polno dvorano


Več v Zanimivosti