Občane pozivajo naj se ne vključujejo v »varde« in podobne tovrstne organizacije

Ker se tudi v naši skupnosti pojavljajo javni pozivi k vzniku »prleške« Štajerske varde, OO SD Ljutomer občanke in občane poziva, naj zaupajo zgolj pooblaščenim varnostnim organom in se ne vključujejo v »varde« in podobne tovrstne organizacije

Prlekija-on.net, torek, 12. november 2019 ob 16:1135
Tudi v naši skupnosti se pojavljajo javni pozivi k vzniku »prleške« Štajerske varde

Tudi v naši skupnosti se pojavljajo javni pozivi k vzniku »prleške« Štajerske varde

Iz Občinske organizacije SD Ljutomer so nam poslali sporočilo za javnost, kjer občanke in občane pozivajo, naj zaupajo zgolj pooblaščenim varnostnim organom in se ne vključujejo v »varde« in podobne tovrstne organizacije.

"Ker se tudi v naši skupnosti pojavljajo javni pozivi k vzniku »prleške« Štajerske varde oz. se prek socialnih omrežij »iščejo prostovoljci« za potrebe varde, pozivamo občanke in občane, naj zaupajo zgolj pooblaščenim varnostnim organom (Policija, Slovenska vojska) in se ne vključujejo v tovrstne organizacije, katerih delovanje je sporno in v obstoječi varnostni sistem vnašajo škodljiv nered," so zapisali.

Nelegitimno organiziranje tovrstnih skupin razumejo kot pojav širjenja strahu

"Država Slovenija svojim prebivalkam in prebivalcem zagotavlja varnost izključno prek za to pooblaščenih organov pregona, zaradi česar oblikovanje vard podobnim uniformiranih in oboroženih skupin, usposobljenih in izurjenih za uporabo nasilja, Socialni demokrati ostro obsojamo in jih smatramo kot poskus rušenja države ter spodkopavanje njene ustavne ureditve. Nelegitimno organiziranje tovrstnih skupin razumemo kot pojav širjenja strahu, kar je povsem nesprejemljivo in v nasprotju z vrednotami, ki jih v državi zagotavlja njena ustavna ureditev," so še ob tem zapisali v sporočilu, pod katerega je podpisano Predsedstvo Občinske organizacije SD Ljutomer.



Več v Politika