Izdelajte božične jaslice za Lučkolandijo – pravljično deželo za otroke

Do 3.12. bodo sprejemali doma narejene jaslice, ki bodo na ogled med božičnimi jaslimi iz živih živali Sikalu ZOO pri Radencih

Prlekija-on.net, četrtek, 14. november 2019 ob 09:14
Lučkolandija Sikalu ZOO

Lučkolandija Sikalu ZOO

Že nekaj let v začetku decembra, ki nekako sovpada z začetkom adventnega časa ter časa velikih pričakovanj in obdarovanj, v živalskem vrtu v Boračevi pri Radencih, za javnost odprejo posebno praznično zanimivost. Ob bližajočih se božično-novoletnih praznikih namreč na posestvu Sikalu ZOO, ki ga decembra preimenujejo v "Lučkolandijo" v Boračevi, dober streljaj iz središča Radencev, odprejo božične jaslice z živimi živalmi. Na površini treh hektarjev v samem živalskem vrtu družine Mitev, si lahko obiskovalci, kjer so v tem času v ospredju otroci, med sprehodom ogledajo edinstveno pravljično deželo z velikim številom živali, svetlobnih podobic: angelčkov, božičkov, jelenčkov, zvezdic, božičkov grad, vlakec, božičkove sani, snežinke, zvončki, veliko število lučk, darilnih paketov..., ki si jih je najlepše ogledati v temi.

Letos pa vedno inovativni in iznajdljivi "bradač" Tomi Mitev želi vse skupaj nekoliko popestriti, saj je k sodelovanju povabil tudi druge. "V Živalskem vrtu SikaluZOO smo razpisali likovni natečaj za najlepše izdelane Božične jaslice. K natečaju vabimo vrtce, šole, zavode, društva, posameznike... Jaslice bodo razstavljene za ogled v času Lučkolandije v Živalskem vrtu SikaluZOO. Pogoji za sodelovanje so: figure morajo biti pritrjene na podlago, ki ne sme presegati dimenzij 2m x 1m. Najlepše jaslice bo ocenila tri članska strokovna komisija in dodelila prve tri nagrade. 1. Nagrada: brezplačen ogled (za en razred ali skupino) živalskega vrta Sikaluzoo z izkustvenim vodenjem, hranjenjem in predstavitvijo živali; 2. Nagrada: brezplačen ogled (za en razred ali skupino) živalskega vrta Sikaluzoo s hranjenjem živali; 3. Nagrada: brezplačen ogled (za en razred ali skupino) živalskega vrta Sikaluzoo. Natečaj bo potekal tudi za individualne izdelovalce božičnih jaslic z enakimi pogoji tekmovanja in z naslednjimi nagradami: 1. Nagrada: celoletna družinska vstopnica (2+2); 2. Nagrada: celoletna vstopnica (1+1); 3. Nagrada: družinska vstopnica za enkratni vstop (2+2)", nam je povedal lastnik Sikalu ZOO, Tomi Mitev, ki je dodal, da izdelane jaslice sprejemajo do vključno 3.12. 2019. Več informacij pa je možno dobiti na FB strani Živalski vrt Sikaluzoo ali na www.sikaluzoo.si, preko emaila: sikaluzoo@gmail.com ali mob. tel. Tomi (041/225-429), Mirjana (041/314-241).



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno