Pri podružnični OŠ Cvetka Golarja so skupaj s FajnTimom znova sadili

Okolica je znova bogatejša z nasadom grmovnic in sadnih dreves, ki jim jih je prijazno doniral Vrtni center Fajn Tim iz Ljutomera

Prlekija-on.net, četrtek, 14. november 2019 ob 14:02
Sajenje dreves na POŠ Cvetka Golarja

Sajenje dreves na POŠ Cvetka Golarja

Mesec oktober je čas, ko uredimo naše vrtove, grmovnice in zelenice. Tudi na osnovni šoli Cvetka Golarja v Ljutomeru smo namenili dan dejavnosti urejanju naših eko vrtov in okolice. Odstranili smo plevel iz že obdelovanih gredic, presadili jagode na novo gredico ter poravnali filc, ki ščiti naše površine pred plevelom. Mlade vrbe, ki smo jih sami vzgojili, smo presadili na mesto, kjer bodo v prihodnje ščitile naše vrtove pred vremenskimi neprilikami. Učenci in učitelji smo prinesli domače sadike različnih zelišč in dišavnic ter trajnih cvetlic, ki bodo v pisanih barvah krasile naše vrtove.

Naša okolica pa je znova bogatejša z nasadom grmovnic in sadnih dreves, ki nam jih je prijazno doniral Vrtni center Fajn Tim iz Ljutomera. Gospod Janko Belcl je znova dokazal, da sobivanju z naravo daje izreden pomen; ker spodbuja samooskrbo in uživanje lastno pridelane hrane, nam je podaril več sadnih dreves in sadik aronije. Odzval se je tudi povabilu in obiskal naše vrtove, kjer so se mu učenci prijazno zahvalili za vse podarjene sadike in obljubili, da bodo za darove narave pridno skrbeli tudi v prihodnje. Hvaležni smo mu tudi za vse nasvete in izkušnje, ki jih je delil z nami.

Zapisala Nelica Petek



Več v Kultura in izobraževanje