Rogljičkove dobrote odslej tudi v Avstriji

Podjetje Rogljiček se širi čez mejo

Dejan Razlag, nedelja, 2. januar 2011 ob 22:252
Olga Karba, Marsel in Tanja Šalamon

Olga Karba, Marsel in Tanja Šalamon

Podjetje Rogljiček iz Pristave, ki je v lanskem letu bilo tudi nominirano za Dravsko-pomursko gazelo, bo po poročanju časnika Finance odslej svoje dobrote ponujalo tudi na avstrijskem trgu, saj so nedavno sklenili posel z verigo trgovin v Avstriji, kamor bodo začeli dobavljati v začetku januarja. Njihov dolgoročni cilj je tudi širitev čez meje na Hrvaško, Nemčijo in Italijo.

Podjetje Rogljiček ima svoje začetke v letu 1997, ko se je Marsel Šalamon s soprogo Tanjo odločil, da svoje spretnosti uveljavi na samostojni podjetniški poti. V zadnjih šestih letih delovanja je Rogljiček postal vodilno podjetje na področju peke peciva in unikatnih tort. Za še hitrejši prodor na tuje trge, v podjetju načrtujejo tudi gradnjo robotizirane proizvodnje slaščic, s katero bo linija tisočkrat zmoglivejša od zdajšnje in bo največja tovrstna v Sloveniji.

V načrtovanju je tudi širitev svojih slaščičarn po večjih mestih v Sloveniji in gradnja butičnega hotela v Ljutomeru že v letošnjem letu. Rogljiček svoje izdelke dostavlja v trgovine Tuš, Petrolove črpalke, Mercatorjeve franšize, po naročilu pa tudi drugod po Sloveniji. Za tekoče leto v podjetju načrtujejo vsaj 30-odstotno rast.


MILAN ponedeljek, 3. januar 2011 ob 10:09

To ja SIGURNO JE TO DOBRO KA SE NAŠA FIRMA TAK DOBRO DRŽI
DOSTI USPEHA NAPRE TO JE DOBRO TÜDI ZA ZAPOSLENE To ja

Jernej ponedeljek, 17. januar 2011 ob 06:58

Mislim ka de njin upselo! Je res ka bodo te tüdi Lotmerki pekli?
Zato ka pečejo samo v Pristavi kelko znan! Mislec

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Gospodarstvo