Drava v preteklih dneh med Staršami in Središčem ob Dravi poplavila okoli tisoč hektarjev kmetijskih zemljišč

Drava je zaraščena, neočiščena, dela si nove struge. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da če tega ne bodo sanirali, si bo Drava v prihodnje našla čisto svojo pot.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. november 2019 ob 18:07
Drava je bila v preteklih dneh visoka

Drava je bila v preteklih dneh visoka

Reka Drava je v preteklih dneh poplavila okoli tisoč hektarjev kmetijskih zemljišč na območju med Staršami in Središčem ob Dravi. Voda je ponovno odnesla rodovitno prst in uničila pridelek, kmetje pa po večini tega nimajo zavarovanega, saj je odgovor pristojnih, da so na poplavnih območjih, zato se pridelka ne da zavarovati.

Drava je zaraščena, neočiščena, dela si nove struge opozarjajo kmetovalci. Rešitev je sanacija reke, na kar opozarjajo že več let, a država ne ukrepa. Strokovnjaki ob tem še opozarjajo, da če tega ne bodo sanirali, si bo Drava v prihodnje našla čisto svojo pot. Škoda pa bo ob tem še seveda dosti večja.

Več pa v prispevku TV Maribor.

Škoda po poplavah, 20.11.2019

Reka Drava je v preteklih dneh poplavila okoli 1000 hektarjev kmetijskih zemljišč med Staršami in Središčem ob Dravi. Voda je ponovno odnesla rodovitno prst in uničila pridelek. Drava je zaraščena, neočiščena, dela si nove struge opozarjajo kmetovalci. Kmetijsko gozdarski zavod Ptuj - KGZS ZAVOD PTUJ Občina Središče ob Dravi Občina Starše Andrej Rebernišek Peter Pribožič Janez Krušič Sterguljc

Objavil/a Televizija Maribor dne Sreda, 20. november 2019


Več v Narava