Letos bo Božičkov muzejski vlak ponovno sopihal skozi Prlekijo

Predprodaja vozovnic se je pričela že 15. novembra, v prejšnjih letih pa se je vlak hitro napolnil in bil razprodan

Prlekija-on.net, četrtek, 21. november 2019 ob 19:24
Božičkov muzejski vlak v Prlekiji

Božičkov muzejski vlak v Prlekiji

Praznični december se hitro bliža, prišel bo čas, ko zasvetijo luči in se vse iskri od pričakovanj. Zaželimo si nekaj novega, lepega, spomnimo se preteklih dni leta in se ozrimo tudi v prihodnost. V decembrskem prazničnem času pa gotovo prav posebno doživetje ponuja muzejski vlak, ki se letos spet vrača na tirnice skozi Prlekijo, potem ko lani skozi naše kraje ni peljal. Tako bo vlak tudi letos v družbi Božička in prijateljev popeljal po železni cesti, kot je vožnja potekala nekoč, pred davnimi leti ... v nekih drugih in drugačnih časih..., saj tudi letos pri Slovenskih železnicah omogočajo to vožnjo.

V videu lahko preverite, kako je bilo pred dvema letoma, ko je vlak bil nazadnje v Ljutomeru.

Skozi Prlekijo 18. decembra

Muzejski vlak bo z Božičkom zapeljal skozi Prlekijo, v sredo, 18. decembra, podroben vozni red v naših krajih lahko vidite spodaj, celoten vozni red pa tukaj.

Vozni red Božičkov vlak
Vozni red v naših krajih

Cena povratne vozovnice znaša: otroci do 2 let: brezplačno v spremstvu odrasle osebe, od 2 do 6 let: 8 evrov, otroci nad 6 let in odrasli: 15 evrov, vnaprej prijavljene skupine: 8 evrov na osebo (za skupino se šteje, če skupaj potuje najmanj 5 otrok, starih do 6 let in 1 spremljevalec). Vozovnica vključuje samo povratno vožnjo z vlakom po navedenih voznih redih.

Predprodaja vozovnic se je pričela že 15. novembra, v prejšnjih letih pa se je vlak hitro napolnil in bil razprodan. Kapaciteta vlaka je 240 oseb. Slovenske železnice so ob tem pripravile tudi nagradno igro.

Božičkov muzejski vlak v Ljutomeru
Božičkov muzejski vlak v Ljutomeru

Vozovnice je mogoče kupiti na železniških postajah: Bohinjska Bistrica, Borovnica, Celje, Črnomelj, Dobova, Domžale, Grosuplje, Ilirska Bistrica, Ivančna Gorica, Jarše Mengeš, Jesenice, Kamnik, Koper, Kranj, Laško, Lesce Bled, Ljubljana, Litija, Ljutomer mesto, Maribor, Most na Soči, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto Kandija, Novo mesto, Ormož, Pivka, Poljčane, Postojna, Pragersko, Ptuj, Rače, Radovljica Rogaška Slatina, Sevnica, Sežana, Šentjur, Škofja Loka, Trbovlje, Trebnje, Velenje, Vuhred, Vuzenica, Zagorje, Zidani Most.

NAGRADNA IGRA Bi se peljal z z Božičkovim muzejskim vlakom? Označi prijatelja/ico, ki bi ga/jo vzel s seboj...

Objavil/a Grem z vlakom dne Sreda, 20. november 2019


Več v Zanimivosti