Otroci izdelovali adventne venčke in voščilnice

Pri Vrtnarstvu Velcl v Gornji Radgoni so pripravili delavnice izdelovanja venčkov in voščilnic

Prlekija-on.net, torek, 26. november 2019 ob 11:19
Delavnica izdelovanja venčkov in voščilnic

Delavnica izdelovanja venčkov in voščilnic

December se nezadržno bliža in ker je letos že 1. decembra tudi prva adventna nedelja, mnogi v teh dneh že izdelujejo svoje adventne venčke in druge božično-novoletne okraske. Tako je bilo tudi minulo soboto pri Vrtnarstvu Velcl v Gornji Radgoni, kjer so za prijatelje in znance ter predvsem za njihove otroke, pripravili delavnice izdelovanja venčkov in voščilnic.

Tako so se številni zbrali že dopoldan v rastlinjakih vrtnarstva, kjer sta Kristina in Mateja Velcl ob pomoči vseh zbranih pripravili vse od cvetja, okraskov, do sveč in vsega ostalega, kar je potrebno za izdelavo venčkov in voščilnic, nato pa so hitro izpod rok otrok in ob pomoči staršev, začeli nastajati takšni in drugačni venčki ter voščilnice. Zbralo se je okoli dvajset otrok, nastalo pa je še nekaj več venčkov, saj so si nekateri ob pogledu na bogato izbiro vsega materiala, izdelali kar dva.

Poskrbljeno je bilo tudi za pijačo in jedačo, manjkal pa niti muzikant, saj je vsestranski umetnik in ljudski godec, Dani Rajh, zaigral nekaj skladb, tako da so vsi lahko tudi zaplesali.

Cvetličarstvo in vrtnarstvo Velcl je sicer eno bolj znanih v pokrajini ob reki Muri, saj ima obrt že več kot stoletno tradicijo, sami pa pridelajo tudi večino rezanega cvetja in sadik.



Več v Kultura in izobraževanje