MePZ Magnificat na Polenšaku pripravil koncert ob 10-letnici

Pevci Mešanega pevskega zbora Magnificat so ob 10-letnici delovanja priredili svoj prvi samostojni koncert, o katerem se bo v kraju še dolgo govorilo

Prlekija-on.net, torek, 26. november 2019 ob 12:11
Koncert ob 10-letnici MePZ Magnificat

Koncert ob 10-letnici MePZ Magnificat

Obiskovalci so do zadnjega kotička napolnili dvorano Gasilsko-kulturnega doma na Polenšaku, kjer se je minulo nedeljo zvečer pelo in igralo. Pevci Mešanega pevskega zbora Magnificat so namreč ob 10-letnici delovanja priredili svoj prvi samostojni koncert, o katerem se bo v kraju še dolgo govorilo. Marsikdo se je zaradi izjemnega obiska moral zadovoljiti s stojiščem, a po odzivih po koncertu je bilo očitno, da odlično vzdušje, ki so ga ustvarili pevci Magnificata s povabljenimi gosti, ni nikogar pustilo ravnodušnega. Zazvenele so ljudske pesmi v modernih preoblekah, pesmi iz njihovih revijskih nastopov ter zimzelene domače in tuje uspešnice. Koncert so popestrile članice Ženske vokalne skupine Enigma iz Dornave ob spremljavi zvončkov, flavte in klavirja, ter priložnostno sestavljen instrumentalni kvintet, ki so poskrbeli, da ni manjkalo niti Avsenikovih melodij, ob katerih je v zaključnem delu zapela vsa dvorana. Koncert je povezoval Matej Zorko.

Mešani pevski zbor Magnificat je bil ustanovljen leta 2009 ob slavnostni otvoritvi novih orgel v cerkvi Marijinega obiskanja na Polenšaku, takrat je tudi prvič javno zapel. Zbor vodita organistka Gabrijela Petek in Tomaž Plohl, v njem pa trenutno aktivno prepeva 20 pevk in pevcev vseh starosti. Letno zabeležijo več deset cerkvenih nastopov, redno se udeležujejo tudi revije cerkvenih pevskih zborov ptujske in završke dekanije. V svoj repertoar poleg sakralnih vključujejo tudi posvetne pesmi, s katerimi popestrijo kulturne programe prireditev in proslav tako v svoji občini kot izven nje, z veseljem pa se odzovejo vabilom za sodelovanje na dobrodelnih in drugih koncertih. Ponosni so tudi na dejstvo, da so do danes s svojim petjem polepšali poročni obred marsikateremu paru.

Kako pomembno je razumevanje družin pevcev je v nagovoru občinstvu poudarila predsednica Magnificata Laura Krajnc ter spomnila na več kot tisoč skupnih ur, preživetih v učilnici na vajah v vseh teh letih. Tudi sami so postali ena velika družina, je povedala in ugotovila, da pri tem, kar resnično počnejo s srcem, uživajo podporo celotne skupnosti. Posebej se je zahvalila najzaslužnejšim za uspešen koncert in nepozabnih deset let.

Člani zbora se še enkrat zahvaljujejo Občini Dornava in vsem donatorjem, ki so omogočili realizacijo koncerta, posameznikom, ki so pomagali pri izvedbi in pogostitvi, povabljenim gostom, posebej pa obiskovalcem, ki so jim s svojim obiskom na koncertu poklonili najlepše darilo. Sebi pa ob 10. rojstnem dnevu želijo še veliko prepetih melodij!

T. P.
Foto: Katja Vincek



Več v Kultura in izobraževanje