Novoletni ples najstarejših

Upokojenci »skočili« v novo leto z dedkom Mrazom

Filip Matko, sreda, 5. januar 2011 ob 09:44
Dedek pleše

Dedek pleše

V restavracijskih prostorih hotela Radin v Radencih so v torek, 4. januarja, popoldne tradicionalni novoletni ples opravili upokojenke in upokojenci Društva upokojencev Radenci. Tokrat se jih je zbralo 66, ki jih je v uvodu pozdravila predsednica društva Marija Erveš. Njenemu pozdravu in dobrim željam za leto 2011 se je pridružil še predstavnik Zdravilišča Radenci Branko Slavinec.

Za dober plesni začetek sta poskrbela šestošolka Jana Kovačič iz plesne šole Urška in četrtošolec Filip Kovačič iz plesne šole Zeko, oba šolarja Osnovne šole Kapela, sicer pa doma iz Hrastja Mote, ki sta prikazala latinsko-ameriške plese ter moderne plesne koreografije, ki jih dandanes obvladajo mladi. Sledila zdravica novemu letu, tej novoletno kosilo in zatem še plesna zabava. Prva na plesišču sta zaplesala »društvena Martina in Martin«, to sta Lojzka Škerget in Franc Zver, ki pa so jima do večera na plesišču delali družbo tudi vsi ostali udeleženci novoletne zabave.

Nekaj pred četrto uro je vse na novoletnem plesu obiskal »zapozneli« dedek Mraz. V spremstvu dveh društvenih palčkov (ugotovili smo, da so to pravzaprav bile palčice !!!) so bila razdeljena simbolična darila, ki so še ostala dobremu tretjemu dedku decembra po obiskih na šolah in v vrtcih. Dobri dedek Mraz je ob svojem obisku članice in člane DU Radenci ponovno spomnil na njihovo uspešno leto 2010 (vsestranske aktivnosti na rekreativno-športnem področju, na številne delavnice in krožke, na uspehe na področju kulture in informiranja, odlično medgeneracijsko sodelovanje, razvejano prostovoljstvo…) ter jim naštel zlate zvezdice in  jim enako uspešno zaželel tudi v letu 2011.

Za plesno zabavo sta tradicionalno poskrbela Duo Tonja in Dušan Kodrič iz kraja Žiče pri Lenartu.


Več v Družabno