Na avtocesti s prikolice padel prašič, rešil ga je poslanec

Voznik ni niti opazil, da je pri 130 kilometri na uro iz prikolice izgubil prašiča...

Prlekija-on.net, četrtek, 28. november 2019 ob 10:357
Poslanec je prašiča pokril z odejo, foto: FB Franc Breznik

Poslanec je prašiča pokril z odejo, foto: FB Franc Breznik

V sredo je Prometno-informacijski center poročal, da je na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih goricah oviran promet zaradi živali na cesti. Pozneje se je izkazalo, da je voznik na avtocesti iz prikolice izgubil prašiča, rešil pa ga je poslanec SDS Franc Breznik. Breznik je nato na svojem Facebook profilu tudi delil zapis in fotografije. "Voznik ni niti opazil, da ga je izgubil. Prav tako, ni bil oštevilčen, kar bi nas pripeljalo do lastnika in kar nakazuje na črno trgovanje," je zapisal Breznik in dodal, da ga bo imenoval Max. Ker prašič ni oštevilčen, ni mogoče priti do voznika s krškimi registrskimi tablicami, ki je prašiča izgubil pri vožnji s hitrostjo 130 kilometrov na uro.

"Dragi Max, kot si lahko danes spoznal, nismo vsi ljudje enaki, lahko pa ti obljubim, da bo tvoja tragična življenska izkušnja, navdih pri prizadevanjih, da tudi tebi in tvojim živalskim prijateljem zagotovim primerno zakondajo, ki bo kaznovale takšne, ki so ti zadali velike bolečine in trpljenje.
Adijo Max in oprosti nam
..." še je med drugim zapisal. Cel zapis najdete spodaj.

Zgodba iz Slovenije Imenoval ga bom Max, danes je padel iz avtomobilske prikolice na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih...

Objavil/a Franc Breznik dne Sreda, 27. november 2019


Več v Črna kronika