V Ljutomeru odmevala dalmatinska klapska pesem

V Ljutomer se je po petih letih vrnila klapa Intrade z odličnim vokalistom Tomislavom Bralićem

Prlekija-on.net, nedelja, 1. december 2019 ob 09:36
Klapa Intrade s Tomislavom Bralićem v Ljutomeru

Klapa Intrade s Tomislavom Bralićem v Ljutomeru

V soboto, 30. novembra, so v Ljutomeru na svoj račun ponovno prišli ljubitelji dalmatinske klapske pesmi. V športno dvorano ŠIC Ljutomer se je namreč po petih letih znova vrnila klapa Intrade z odličnim vokalistom Tomislavom Bralićem. Koncert je potekal ob 10-letnici Šic bara.

Zadarska klapa Intrade, ki deluje od leta 1985, je med najpopularnejšimi klapami na Hrvaškem in v Sloveniji. Lepoto dalmatinskega klapskega prepevanja so ponesli v skoraj vse evropske države, njihovo petje pa so slišali tudi na drugih celinah. Skupaj že leta prepevajo, ustvarjajo in poustvarjajo dalmatinske šansone in ustvarjajo avtorske skladbe, ki na YouTube-u dosegajo milijonske oglede. V svojem več desetletnem obstoju so sodelovali z mnogimi glasbenimi velikani, kot so Oliver Dragojević, Nina Badrić, Tony Cetinski, Tedi Spalato, Vinko Coce, Goran Karan in drugi.

S svojimi uspešnicami Ane moje, Ne znam što me tebi vuče, Kuća kraj ferala, Da mi budeš jidro, Zašto uvik pivan, Nisan te sriče, Zalutali pogled in mnogimi drugimi so prinesli delček Dalmacije tudi v polno športno dvorano ŠIC Ljutomer, obiskovalci pa so z njimi prepevali največje hite. Predstavili so tudi svoje najnovejše uspešnice z lanskega albuma »Bilo je i vrime«.

Dvorano je še prej ogrela Skupina Septima.

Hvala Vam Šic bar 10 let

Objavil/a Šic Bar dne Sobota, 30. november 2019


Več v Družabno