Branko Žnidarič, Olga Karba in Grossmannov festival

Obiskovalci ste izbrali Prleka, Prlečko in naj prireditev 2010

Dejan Razlag, sreda, 5. januar 2011 ob 21:12
Na portalu smo ob koncu leta 2010 in v začetku novega pripravili ankete v katerih ste obiskovalci portala glasovali za kandidata in kandidatko, ki bi si zaslužila naziv Prlek in Prlečka leta 2010 ter glasovanje za najboljšo javno prireditev v letu 2010. V moški konkurenci je največ glasov prejel Branko Žnidarič, v ženski pa Olga Karba. Za najboljšo prireditev leta 2010 ste obiskovalci izglasovali 6. Grossmannov festival filma in vina.

Branko Žnidarič je prejel 35 glasov (38%) od 92 oddanih, Olga Karba je prejela 52 glasov (47%) od 111 oddanih, Grossmanov festival pa 31 glasov (52%) od 60 oddanih. Podrobne rezultate lahko vidite v arhivu anket.

Branko Žnidarič, je bil izvoljen za podpredsednika Olimpijskega komiteja Republike Slovenije in bo svoje delo opravljal kot predsednik odbora športa na lokalni ravni. Branko je direktor Javnega zavoda za šport in izobraževanje odraslih in mladino Ljutomer ter sekretar Športne zveze Ljutomer ter v športu deluje že 25 let.

Branko Žnidarič postal podpredsednik OK Slovenije
Sprejem občanov in društva, kateri so bili deležni priznanja na ravni države
Kateri Prlek je najbolj zaznamoval leto 2010?


Olga Karba, magistra znanosti državnih in evropskih študij ima 14 let izkušenj na področju javne uprave. Kot direktorica občinske uprave Ljutomer je reorganizirala občinsko upravo in takrat bila deležna številnih pohval. V letu 2010 je kandidirala za županjo Občine Ljutomer ter bila izvoljena in trenutno opravlja delo profesionalne županje Občine Ljutomer.

Olga Karba in Lotmerško razvojno partnerstvo
Prlekija ima prvo županjo v zgodovini!
Katera Prlečka je najbolj zaznamovala leto 2010?


Grossmannov festival filma in vina, med 26. in 31. julijem 2010, je Ljutomer bil ponovno v znamenju fantastičnih, grozljivih, divjih in kultnih filmov, pošasti, zombijev, nore zabave in dobre domače kapljice - vse to in še več, je Grossmannov festival filma in vina, lani je bil že šestič zapored. Na festivalu se je zvrstilo veliko dogodkov, s skupinami Laibach, Demolition Group, Hladno pivo, Odpisani, Obnounce, ... in gostov, kot so Jose Mojica Marins - Coffin Joe, Uwe Boll, Tom Six, ... in edinstvenimi dogodki, kot so Parada pošasti, Mala delavnica groze in Torture Garden. Grossmannov festival je 14. novembra 2010 postal tudi najnovejši član Evropske federacije festivalov fantastičnega filma (European Fantastic Film Festivals Federation) in se sedaj imenuje Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.

Grossmannov festival vabi!
Otvoritev 6. Grossmannovega festivala
Premiera Vinopiri: Ledena trgatev
Salon filma in vina
Monsters of Lotmerk stresli bar Klub
Degustacija šiponov na Salonu filma in vina
Grossmannov pohod filma in vina
Glasbeni vrhunec na Grossmannovem festivalu
Tanz mit Laibach v Ljutomeru
Danes zaključek Grossmannovega festivala
Parada pošasti po ulicah Ljutomera
Zaključek 6. Grossmannovega festivala
Hladno pivo za konec festivala
Za leto dni so utihnile pošasti in ugasnili projektorji
Poročilo Hudega mačka
Grossmannov festival sprejet v EFFFF
Katera prireditev je najbolj zaznamovala leto 2010?


Več v Zanimivosti