Najprej zaradi opitosti obležal, nato sedel v vozilo in se odpeljal

V Gorišnici so ljudje pomagali moškemu, ki je bil tako pijan, da je obležal. Čez slabih 10 minut so policisti prejeli obvestilo, da se je isti moški odpeljal z osebnim avtomobilom. Voznik je imel v organizmu 1,15 mg/l alkohola.

Prlekija-on.net, torek, 3. december 2019 ob 16:15
Policija

Policija

V ponedeljek popoldan so bili policisti na telefonsko številko 113 obveščeni, da so ljudje v Gorišnici pomagali moškemu, ki je bil tako pijan, da je obležal. Čez slabih 10 minut so prejeli novo obvestilo, da se je isti moški odpeljal z osebnim avtomobilom. Policisti, ki so bili že v bližini, zaradi prvega obvestila, so 52-letnega voznika ustavili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imel voznik v organizmu 1,15 mg/l alkohola. Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so ga pridržali do streznitve. Izdali so mu plačilni nalog, zagovarjati pa se bo moral tudi pri pristojnem sodniku.

Krepko pijan trčil v voznico z dojenčkom

Tik pred 18. uro pa so bili obveščeni o prometni nesreči na Pobreški cesti v Mariboru. Tam je 39-letni voznik tovornega vozila Renault Kangoo, zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 23-letna voznica. Slednja se je v trčenju lažje telesno poškodovala, k sreči pa jo je brez poškodb odnesel dojenček, ki ga je imela v vozilu. Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj nesreče v organizmu 1,20 mg/l alkohola.

Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog, tudi on pa se bo moral zagovarjati pri pristojnem sodniku, saj bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog.

"Težko je razumeti, da tisti, ki je pil alkoholne pijače sploh sede za volan vozila. Še težje je razumeti, da v cestnem prometu vozi nekdo, ki ima v organizmu tako koncentracijo alkohola, kot zgoraj opisana voznika. Popolnoma nerazumno pa je, da vozilo upravlja nekdo, ki je še malo pred tem zaradi opitosti obležal. Tokrat se je končalo z lahkimi poškodbami, kaj hitro bi lahko bilo tudi drugače. In to v času, ko se policisti, skupaj z mnogimi organizacijami, organi in službami trudijo s poostrenimi nadzori odvrniti voznike, da bi sedli za volan, če so pili alkoholne pijače. Kot da na naših cestah ni bilo že preveč tragedij. Vozniki, bodimo odgovorni in če smo udeleženi v cestnem prometu, pihajmo 0,0! Poskrbimo, da se bomo s prijetnih decembrskih druženj prav vsi varno vrnili domov k svojim najbližjim!" so ob tem še sporočili iz PU Maribor.

Več o akciji tukaj.



Več v Črna kronika