V mestu prižgali praznične lučke in odprli drsališče

Ledeno ploskev sta prvi preizkusili tekmovalki v umetnostnem drsanju Drsalnega kluba Celje, ki sta poskrbeli za otvoritveni program

Prlekija-on.net, petek, 6. december 2019 ob 18:00
Odprtje drsališča in prižig lučk v Ljutomeru

Odprtje drsališča in prižig lučk v Ljutomeru

V petek, 6. decembra, so v Ljutomeru na Glavnem trgu prižgali lučke in odprli drsališče. Lučke so se slavnostno prižgale z odštevanjem otrok in županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba ter številnih obiskovalcev, ki so se zbrali na trgu. Ledeno ploskev sta prvi preizkusili tekmovalki v umetnostnem drsanju Drsalnega kluba Celje, Gruša in Maja, ki sta poskrbeli za otvoritveni program. Nato so na led stopili tudi številni mladi, ki so že komaj čakali, da so lahko zadrsali po ljutomerskem ledu.

Ob drsališču je zagotovljena gostinska ponudba, v decembru pa se bo dogajanje odvijalo tudi na božični tržnici, ki bo vsako soboto. Najem drsališča je izveden pri podjetju Arctic, d.o.o., ki je izvedlo tudi postavitev drsališča. Drsanje je brezplačno, najem drsalk stane 1 evro, drsališče pa bo odprto do 12. januarja. Drsališče je v enakem obsegu kot pretekla leta, v skupni velikosti 400 m2. Poleg 300 m2 površine za prosto drsanje, je tudi letos dodatno še steza za drsanje v velikosti 100 m2, celotno drsališča pa je na prostem.

Strošek celotne praznične okrasitve znaša okoli 5.000 evrov, osvetlitev je izvedena v enakem obsegu kot prejšnja leta, trg pa tudi letos krasi velika smreka.



Več v Družabno