Sprehajalec sredi ceste naletel na odsekano konjsko glavo

Ob konjski glavi so še drugi razpadajoči deli konjskega trupla

Prlekija-on.net, sreda, 11. december 2019 ob 12:56
Sprehajalec je naletel na grozljiv prizor, vir: FB Društvo za zaščito konj

Sprehajalec je naletel na grozljiv prizor, vir: FB Društvo za zaščito konj

Društvo za zaščito konj je na svojem facebook profilu objavilo fotografije razpadajoče konjske glave. Fotografije jim je posredoval sprehajalec, ki je na prizor naletel v okolici Rač. Ob konjski glavi so še drugi razpadajoči deli konjskega trupla. Na fotografijah je videti, kot da so konjsko glavo na cesto odvlekle divje živali, glava pa je verjetno bila odvržena v grmovje ob cesti. Pri društvu ne razpolagajo z drugimi informacijami, predvideva pa se lahko, da je je šlo za črni zakol ali morebiti mučenje živali.

V Društvu za zdaj tudi nimajo informacij, ali je na policijo bila oddana prijava, prav tako nimajo informacij o tem, kako je sploh prišlo do tega. O tem še poizvedujejo.

Policisti o dejanju niso bili obveščeni

Iz PU Maribor so sporočili, da na PP Rače do sedaj niso bili obveščeni o taki glavi ali podobnem dejanju. Policisti že cel dopoldan poizvedujejo o kraju najdbe te glave, vendar neuspešno. Povezali so se tudi z Upravo RS za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin, vendar tudi tam nimajo take prijave.

Zaradi tega pozivamo vse, če imate lokacijo najdbe te glave, ali morebitnega oškodovanca, da jih o tem obvestite, da bodo lahko zadevo preiskali.



Več v Črna kronika