Pobelil nas je prvi sneg, prihaja še močnejše sneženje

Popoldan in zvečer se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, pri nas naj bi po napovedih zapadlo do 10 cm snega

Prlekija-on.net, petek, 13. december 2019 ob 08:36
Sneg v Ljutomeru

Sneg v Ljutomeru

V petek smo se tudi pri nas prebudili v belo jutro. Snega je sicer le za vzorec, a vremenoslovci napovedujejo, da naj bi se padavine v petek, predvsem popoldan okrepile, sneženje pa je pričakovati vse do nižin. Kot napovedujejo pri Agenciji RS za okolje (Arso), bodo padavine najprej zajele zahodno Slovenijo in se nato postopno širile proti vzhodu. V severovzhodni Sloveniji bo do večera povečini suho. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4 °C.

Ponoči bo oblačno s sneženjem, ki bo do jutra ponehalo. Zjutraj se bo zjasnilo, po nižinah v notranjosti bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1 0 °C.

Za soboto napovedujejo, da bo precej jasno, po nekaterih kotlinah se bo megla zadrževala ves dan. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4 °C.

Pri Neurje.si napovedujejo, da se bodo popoldan in zvečer padavine okrepile in zajele vso Slovenijo. "Zaradi prehoda hladne fronte bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Dež bo tudi v južni in vzhodni Sloveniji do večera postopno povsod prešel v sneg. V prvem delu noči na soboto bo oblačno s sneženjem. Ponekod bo močno snežilo. V drugem delu noči bodo padavine od zahoda postopno ponehale. Oblačnost se bo v soboto zjutraj že trgala. Ponekod po Sloveniji bo v petek močno snežilo. Največ težav gre pričakovati v večernem času, ko bodo padavine najmočnejše. Meja sneženja pa se bo tudi v krajih, kjer bo prej deževalo, večinoma spustila do nižin. Lokalno lahko v razmeroma kratkem času zapade večja količina snega, zato bo lahko pluženje cest ponekod oteženo. Na ceste se nikar ne odpravite brez ustrezne zimske opreme."

Pri nas naj bi po napovedih zapadlo do 10 cm snega.

Snežne padavine
Karta napovedi predvidene višine novozapadlega snega v petek, 13. decembra 2019, vir: Neurje.si

A snega, če bo zapadel, prav dolgo ne bo, saj se v naslednjih dneh napoveduje postopno zviševanje temperatur, ki naj bi dosegle, za ta čas zelo visokih 15 °C.

Petek bo vremensko zelo zanimiv. Marsikje bo obilno snežilo, a tudi brez dežja ne bo šlo. Preverite podrobnosti v...

Objavil/a Neurje.si dne Četrtek, 12. december 2019


Več v Narava