Več kot 300 tekačev in pohodnikov kljub dežju in snegu za dober namen

S prispevki za udeležbo in podporo podjetja Lidl Slovenija so za aktivnosti Rdečih noskov zbrali 2.620 evrov

Prlekija-on.net, sobota, 14. december 2019 ob 09:58
15. dobrodelni tek in pohod Božičkov

15. dobrodelni tek in pohod Božičkov

V petek, 13. decembra, se je v Tivoliju zbralo več kot 300 pogumnih tekaških in pohodniških Božičkov. S prispevki za udeležbo in podporo podjetja Lidl Slovenija so za aktivnosti Rdečih noskov zbrali 2.620 evrov.

V predprijavah so zabeležili še večje število tekačev in pohodnikov, več kot 450, a sta dež in sneg predvsem družine z otroki, ki so bili prijavljeni na pohod, zadržala doma na suhem in toplem. Še vedno pa je vremenu kljubovalo več kot 300 Božičkov, ki so odtekli 6 km krog čez Rožnik ali pa prehodili 2km traso po parku Tivoli z božičkovimi kapicami in naglavnimi svetilkami.

Za dobro voljo sta že na začetku poskrbeli klovnesi Rdečih noskov z zabavnim ogrevanjem pred startom. Udeleženci so se na koncu okrepčali s toplim čajem in slastnimi palačinkami, ki so jih iz Lidlovih sestavin pripravili peki Zavoda pod Strehco.

Veliko zahvalo si zaslužijo vsi - tekači in pohodniki, ki vsako leto znova dokazujejo, da imajo veliko srce in voljo, Rdeči noski, ki že petnajst let vračajo nasmehe na obraze malih in velikih bolnikov, ter seveda organizatorji in predvsem veliko število prostovoljcev, ki so pomagali izpeljati dogodek. Samo na trasi je tekače in pohodnike usmerjalo več kot 40 prostovoljcev, še dodatnih 20 pa je skrbelo za aktivnosti na prizorišču, v Tivoliju.

Zahvaljuejo se vsem, ki migate z njimi za dober namen!

Foto: Špela Bokal



Več v Slovenija