Prvi predbožični koncert glasbenega društva Malo polek malo mimo

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici so bogatejši za dve novi glasbeni skupini

Branko Košti, torek, 17. december 2019 ob 15:271
Koncert glasbenega društva Malo polek malo mimo

Koncert glasbenega društva Malo polek malo mimo

V najmlajšem društvu v Občini Sv. Jurij ob Ščavnici, Malo polek malo mimo,  letos je dopolnilo eno leto delovanja, delujejo tri sekcije: Tamburaški orkester, glasbena skupina Bos.si in DJ sekcija, ki skrbi za tehnično plat dogajanja.

Društvo je bilo ustanovljeno na pobudo Zdravka Pattyja, sočasno je pod njegovim vodstvom začela delovati glasbena skupina Bos.si, v kateri ob Zdravku igrajo in pojejo še Irena Skotnik, Davorin Kurbos in Marjan Rožmarič. Zdravko je tudi pobudnik ustanovitve tamburaškega orkestra in njegov prvi vodja, orkester pa je prvič zaigral na letošnji zaključni prireditvi OŠ Sv. Jurij. Od septembra naprej orkester vodi Marko Horvat.

V kratkem obdobju delovanja sta oba sestava, Bos.si in Tamburaški orkester, uspela pripraviti vsestransko bogat repertoar, katerega so predstavili na predbožičnem koncertu v Kocbekovi dvorani KUS, v nedeljo, 15. decembra. Z gosti, vokalnim kvintetom Aeternum in kitaristko Tamaro Šijanec ter malima pevkama in plesalkama, sestrama Brino in Zalo Pšeničnik, so polno dvorano obiskovalcev navdušili z božičnimi, umetnimi in dalmatinskimi skladbami, koncert pa se je zaključil s skupno pesmijo nastopajočih in obiskovalcev, legendarnim Silvesterskim poljubom.

Prireditev je povezovala Melita Šoštarič, člana ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij Dani Močnik kot Božiček in Miran Lapi v vlogi Dedka Mraza, sta s svojimi dovtipi, v katerih se nista mogla izogniti niti »kaosu«, kot sta poimenovala zadnja dogajanja v občinskem svetu.
Glasbenikom je za trud in dosežke čestitala tudi Simona Pirc Katalinič, vodja OI JSKD Gornja Radgona in vodja kar nekaj pomurskih tamburaških sestavov. Posebej je izpostavila dejstvo, da jürjovški tamburaši, šele tretji v Pomurju, igrajo po novejšem, kvartnem sistemu, ki je kompatibilen z ostalimi orkestri, tudi simfoničnim.

Navdušenje ob novi glasbeni pridobitvi v Občini Sv. Jurij ob Ščavnici, je izrazil tudi župan Anton Slana, posebno zahvalo je izrekel glavnemu »krivcu« za bogato glasbeno dogajanje Zdravku Pattyju.



Več v Kultura in izobraževanje