Parodijo Ramba, ki je dvakrat »pihal«, navdihnil resničen dogodek

Glas mu je posodil prleški Rambo, doma iz okolice Ormoža, ki je sam imel podobno izkušnjo

Prlekija-on.net, petek, 20. december 2019 ob 18:39
Branko Okreša je tudi sam pravi Rambo

Branko Okreša je tudi sam pravi Rambo

V sredo smo objavili članek z video parodijo, kjer je v glavni vlogi Rambo, ki so ga na relaciji Ormož - Ljutomer ustavili policisti. In to dvakrat! Gre za kratek video, ki so se v zadnjih tednih razširili po družbenih omrežjih. Videi so obdelani z aplikacijo Madlipz, s katero uporabniki lahko k video izsekom dodajo svoj glas in tako ustvarijo različne smešne monologe in dialoge znanih obrazov iz svetovno znanih filmov.

Video je v nekaj več kot 24 urah zbral že preko 12 tisoč ogledov, po objavi pa se nam je oglasil tudi "pravi Rambo", ki je filmskemu posodil svoj glas s prleškim narečjem. To je Branko Okreša, ki je doma iz okolice Ormoža, zaposlen pa je v Slovenski vojski v Mariboru. Kot nam je povedal se ukvarja oz. trenira street workout (trening z lastno težo na prostem), pozimi pa tudi fitnes, zato je tudi sam kar pravi (prleški) Rambo.

Z Brankom smo se na kratko pogovarjali in povedal nam je zanimivo anekdoto, ki je navdihnila tudi samo parodijo z Rambom: "Za te videe sem izvedel preko Facebooka, ko so jih delili uporabniki. In me je zanimalo, kaj sploh je to, tako da sem si pogledal to stran. Takrat sem zagledal video o Rambu ter poslušal, kakšne govore ljudje dodajajo. Nekaj je bilo smešnih, nekaj bedarij... pa sem pomislil, kaj pa če bi jaz 'guča v narečji'. Nekaj videov je bilo že v prleščini, samo ne Rambo. Pa sem poskusil, v prvo ni uspelo, v drugo pa je nastal Rambo, ki so ga ustavili policisti," nam je povedal Branko.

Je pa vse skupaj navdihnila resnična zgodba, ki se je pripetila Branku: "Kakšen mesec dni nazaj, okoli 18. ure, sem se peljal na trening v Ljutomer in so me v Pavlovcih ustavili policisti. Običajna kontrola prometa. Policist me je vprašal, če sem kaj pil. Seveda nisem, so mi pa dali opraviti preizkus. Bilo je 0.0. Policist se zahvali in zaželi lepo vožnjo naprej in lep dan." Branko se je odpravil naprej in si mislil, kakšen "jackpot", bi bil sedaj, če bi ga še enkrat ustavili policisti in mu dali za "pihati". "Se peljem kakšnih 5 km naprej in hop, 'rdeči korenček' v Ivanjkovcih. Nisem mogel verjeti, celoten postopek kot v prvo. Seveda ponovno 0.0. Se nasmejim, pa me vpraša policist, če je kaj narobe. Pa rečem, da so me pred petimi minutami že ustavili z istim postopkom. Se je policist samo nasmejal in rekel, da imam srečo. Evo ga, na tak način je nastal tudi ta Rambo, iz realnega dogodka. Samo on je napihal, jaz pa ne!" Branko še nam je povedal, da vse te videe, ki jih oponaša, poskuša, da so iz realnega življenja ter da so v prleščini.

V spodnjem videu objavljamo še pet kratkih parodij, ki jim je Branko posodil svoj glas.



Več v Zanimivosti