V Moravcih policistoma preprečili uradno dejanje

Voznik je pobegnil v bližnjo hišo

PU Murska Sobota, torek, 11. januar 2011 ob 15:246
Policija

Policija

Patrulja PP Ljutomer, v kateri sta bila policist in policistka, je v nedeljo, 9. januarja 2011, opravljala  kontrolo cestnega prometa v naselju Moravci v Slovenskih goricah. Ob 21.15 uri sta z rdečo lučjo zaustavljala voznika osebnega avtomobila. Voznik znaka policistov ni upošteval, ampak  je avtomobil približno 20 metrov  pred policijsko patruljo zaustavil in nato zapeljal vzvratno v nepregledni ovinek.

Po približno 60 metrih vzvratne vožnje je izstopil iz avtomobila in se napotil v smeri ene od hiš.

Policista sta pobeglemu vozniku sledila. Dohitela sta ga pred dvoriščem navedene hiše, kjer sta ga seznanila s kršitvijo in od njega zahtevala na vpogled osebne dokumente in dokumente o vozilu.

Voznik ukaza policistov ni upošteval in se je mimo policistov napotil na dvorišče. V postopek sta se vpletla še moški in ženska, ki sta bila tedaj pred hišo in preprečila izvedbo uradnega dejanja. Vsi trije so stekli v hišo in zaklenili vrata. V hiši so ugasnili vse luči, na ukaze policistov, naj odprejo in omogočijo izvršitev uradne naloge policije pa se niso odzivali.

Z naknadnim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je osebni avtomobil vozil 63-letni voznik, ki živi v okolici Juršincev, v hiši v katero so se zatekli pa živi njegov brat. Zoper pobeglega voznika bodo policisti ukrepali zaradi kršitve določil iz zakona o varnosti cestnega prometa in kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.  

Zoper 72-letnega osumljenca, ki je preprečil izvršitev uradnega dejanja, bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, ukrepali pa bodo tudi zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru.

Policista v postopku nista bila telesno poškodovana, po zbranih informacijah pa tudi drugi udeleženci v opisanem dogodku niso bili poškodovani.


Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34