Pod vplivom alkohola zapeljal v rdečo luč in povzročil smrtno nesrečo

Povzročitelj je pod vplivom alkohola prevozil rdečo luč, ni bil privezan, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran avtomobil z drugimi registrskimi tablicami...

Prlekija-on.net, torek, 24. december 2019 ob 20:54
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V zvezi s prometno nesrečo IV. kategorije, ki se je zgodila v ponedeljek, 23. decembra, ob 22.40 uri v križišču hitre ceste (H2) in Ptujske ceste v Mariboru, so iz PU Maribor javnost obvestili o ugotovitvah in izvedenih ukrepih policije.

Policija je po prejemu obvestila na kraj napotila patrulje, ki so opravile zavarovanje kraja nesreče in o nesreči obvestila dežurnega preiskovalnega sodnika ter državno tožilko. Ugotovljeno je bilo, da je 44-letni državljan Slovenije vozil osebni avtomobil po Ptujski cesti v Mariboru in v križišču s Hitro cesto (H2) zavijal v levo, v času, ko je bila na semaforju rdeča luč. V tem trenutku je po Ptujski cesti, iz nasprotne smeri pripeljal 68-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri zeleni luči na semaforju, vozil naravnost skozi križišče. Zaradi neupoštevanja rdeče luči na semaforju je prišlo do trčenja med vozili. Za posledicami nesreče je na kraju umrl 30-letni državljan Srbije, ki je bil potnik v vozilu, ki je v križišču zavijalo v levo pri rdeči luči, voznik in še dva potnika pa so bili hudo telesno poškodovani. Na vozilih in objektih je nastala premoženjska škoda, ki znaša okoli 100.000 evrov.

Policija bo po zaključku preiskave prometne nesreče zoper voznika, ki je vozil skozi križišče pri rdeči luči na semaforju, podala kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje po čl. 324/5-1 zvezi s kršitvami čl. 99/10-1 (rdeča luč), 33/5-1 (varnostni pas), 105/3-4/1 (vožnja pod vplivom alkohola) ZPrCP in 25/6-1 (vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja) ZVoz. Zaradi kršitve 34/2 (neregistriran avtomobil) in 56/8-1/3 ZMV (druge registrske tablice) ZMV bo kršitelju izdan plačilni nalog.



Več v Črna kronika