Psa pustil privezanega na trgu sredi bučnega proslavljanja in pokanja pirotehnike

Pes je ostal na trgu privezan skoraj do jutra, ko naj bi mu nekdo prerezal povodec in ga spustil

Prlekija-on.net, sreda, 1. januar 2020 ob 17:554
Lastnik je psa pustil privezanega sredi največjega hrupa, foto: Facebook skupina Srce za bulle

Lastnik je psa pustil privezanega sredi največjega hrupa, foto: Facebook skupina Srce za bulle

Po družbenem omrežju Facebook je na novega leta dan zaokrožila fotografija prestrašenega psa, ki ga je lastnik pustil privezanega na trgu Leona Štuklja v Mariboru. Fotografijo so objavili v Facebook skupini društva Srce za bulle in kot je razbrati iz številnih komentarjev, naj bi neznani lastnik kljub močnemu hrupu, gneči in pokanju pirotehnike iz vseh strani, tam psa privezal k ograji pri glavnem vhodu pred banko.

Po komentarjih sodeč, naj bi lastnik psa bil starejši moški, ki je okoli 21. ure s psom prišel na trg ter tam prosil ljudi, ki so se nahajali v bližini, naj popazijo na njega. Lastnik naj bi nato odšel na stranišče, a se ni več vrnil, prestrašen pes pa je ostal privezan k ograji. O privezanem in zapuščenem psu naj bi mimoidoči obvestili dežurno zavetišče, a je pes vseeno ostal na trgu privezan skoraj do jutra, ko naj bi mu nekdo prerezal povodec in ga spustil. Psa sedaj išče po mestu več ljudi, a zaenkrat neuspešno.

Pred prazniki se je veliko omenjalo in opozarjalo na uvidevnost do živali v času pokanja pirotehnike, zato je še toliko bolj nerazumljivo, da nekdo svojega psa prižene praktično v središče tako množičnega dogajanja in pokanja ob vstopu v novo leto, kar za živali predstavlja velik stres.



Več v Črna kronika