Policija prijela Andreja Šiška

Kot so sporočili, je prijetje potekalo brez posebnosti

Prlekija-on.net, sobota, 4. januar 2020 ob 13:05
Šiška so prijeli na Osankarici pri Treh žebljih

Šiška so prijeli na Osankarici pri Treh žebljih

Iz PU Maribor so sporočili, da so v soboto, 4. januarja, ob 11. uri policisti na prireditvenem prostoru, na Osankarici na Pohorju, prijeli Andreja Šiška. Kot so sporočili, je prijetje potekalo brez posebnosti. Policisti bodo imenovanega na podlagi odredbe sodišča sedaj privedli na prestajanje kazni zapora. Šiška so prijeli pri Treh žebljih na Osankarici na Pohorju, kjer je potekala tradicionalna spominska slovesnost ob 77. obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona.

Kot je znano, je policija za Šiškom izdala tiralico, potem ko je sklep o tem, da mora predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija in vodja Štajerske varde v zapor, postal pravnomočen, a se tam ni oglasil. Šiško je takrat izjavil, da prostovoljno v zapor ne bo šel, na svojem Facebook profilu pa je objavil: "Tisti, ki me išče, me lahko tudi najde!" Šiško je bil sicer pravnomočno obsojen zaradi krivega ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve in je v priporu preživel šest od osmih mesecev, kolikor mu je izreklo kazni sodišče.

Policija je tiralico za Šiškom razpisala v petek, 19. decembra, objavljena je tudi na njihovih spletnih straneh. Sopredsednica Gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar se je temu sicer čudila in takrat dejala, da Šiško sklepa, da mora začeti prestajati zaporno kazen, še vedno ni prejel.

Zakaj je vsak dan več vardov?

Zakaj je vsak dan več vardov? Andrej Šiško se vsako leto pokloni žrtvam fašističnega terorja nad Slovenci. Več na straneh varde v naslednjih dneh. Komentaji, ki delijo na partizane in domobrance bodo odstranjeni, ker ravno to si želi prevarantska politika, da se o tej nedokončani zgodbi prepiramo. Dovolj je bilo delitev! Zedinimo se! Osti jarej, admin strani Andrej Šiško

Objavil/a Andrej Šiško dne Sobota, 04. januar 2020


Več v Črna kronika