Že 57. uprizorili predstavo Božična noč

Pri Ivanovem izviru na Razkrižju, je bila v organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje, še zadnjič to sezono, odigrana predstava Božična noč

Prlekija-on.net, sreda, 8. januar 2020 ob 13:10
Predstava Božična noč pri Ivanovem izviru

Predstava Božična noč pri Ivanovem izviru

V soboto, 4. januarja, je bila pri Ivanovem izviru na Razkrižju, v organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje, še zadnjič to sezono, odigrana predstava Božična noč. To je bila že 57. uprizoritev te predstave pri biseru naravne in kulturne dediščine, Ivanovem izviru. Predstava je vključena v projekt Božična Prlekija, kjer še z ostalimi partnerji združujejo in skupaj promovirajo božične vsebine tega območja.

V šestih slikah se predstavijo prizori po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva, kateremu ustvarjalci sledijo z veliko natančnostjo: Angel Gabriel obišče Marijo, Marija obišče sorodnico Elizabeto, Potovanje Jožefa in Marije v Betlehem, Iskanje prenočišča, Namestitev v štalici ter Rojstvo in prihod Svetih treh kraljev. Velika dodana vrednost v predstavi, so pevske sposobnosti vseh glavnih igralcev, ki del svojih vlog tudi odpojejo. Poleg bralca veznega teksta, sodeluje tudi mešani pevski zbor razkriške župnije, ki s pevskimi vložki, napoveduje naslednja dejanja.

Z namenom, da bi obogatili praznične dni, so predstavo organizirali neprekinjeno 22 let.

Zahvaljujejo se vsem, ki ste si tudi to sezono predstavo ogledali.



Več v Kultura in izobraževanje