Jurša v boju za vodenje stranke podprl Erjavca

Vodja poslancev Franc Jurša je javno podprl dolgoletnega predsednika Karla Erjavca

Prlekija-on.net, četrtek, 9. januar 2020 ob 16:201
Franc Jurša in Karl Erjavec

Franc Jurša in Karl Erjavec

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je sporočil, da bo na kongresu stranke DeSUS, ki bo 18. januarja v Ljubljani, podprl kandidaturo dolgoletnega predsednika DeSUS Karla Erjavca. Erjavec stranko vodi že 15 let, poleg njega pa se za vodenje stranke potegujeta še aktualna ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec in Borut Stražišar.

Jurša je v izjavi za STA po koalicijskem srečanju pojasnil, da je temeljito prebral programa Erjavca in Pivčeve, Erjavec pa mu je predstavil tudi pogled na nadaljnje vodenje stranke ter ga seznanil s kadri, s katerimi želi sodelovati.

"Glede na to, da sodelujeva od leta 2006, da pri tem nisva imela večjih težav in da sva bila dobra sodelavca, sem se odločil, da ga bom podprl na kongresu," je pojasnil Jurša. Erjavec ima tako vse širšo podporo v poslanski skupini.

Na vprašanje, kakšne posledice ima lahko zmaga enega ali drugega kandidata tudi na delovanje poslanske skupine, je odgovoril, da nič kaj velike, še poroča STA. A če zmaga Pivčeva, bo po Jurševem mnenju morala več pozornosti nameniti tudi poslanski skupini, česar doslej ni počela. Prav tako ni bila aktivna v stranki in se v letu in pol ministrovanja ni ukvarjala s sestanki stranke, je opozoril Jurša, ki v tem vidi tudi njeno slabost. Pričakuje, da se bo Pivčeva v primeru zmage na kongresu več posvetila stranki in poslanski skupini.

Napetost pred kongresom DeSUS se sicer v zadnjih tednih stopnjuje. Erjavec pričakuje, da bo dobil zaupanje, a tako kot njegova protikandidatka odločitev o nadaljnjem vodenju DeSUS prepušča članom kongresa. Medtem pa je odprto vprašanje političnih posledic v primeru zmage enega ali drugega, še poroča STA.



Več v Politika