V prometni nesreči umrli ženski iz Prekmurja, ki sta se vračali z dela

Umrli sta 43- in 46-letni ženski iz Prekmurja, vozilo pa je vozil 23-letni voznik, ki naj bi za volanom za trenutek zaspal, kar je imelo tragične posledice

Prlekija-on.net, sreda, 15. januar 2020 ob 09:29
Na kraju prometne nesreče, foto: BFV Feldbach

Na kraju prometne nesreče, foto: BFV Feldbach

V torek je Avstrijo in Slovenijo pretresla vest o tragični prometni nesreči, ki se je zgodila le nekaj kilometrov od naše meje na cesti med krajema Bad Gleichenberg in Merkendorf, zjutraj okoli 7. ure. Vozili, ena z avstrijskimi, druga pa s slovenskimi registrskimi tablicami in v katerih je bilo skupno pet oseb, sta čelno trčili, pri tem pa sta dve osebi umrli, še tri pa so huje poškodovane. Po podatkih Krone.at sta umrli 43- in 46-letni Slovenki, po naših neuradnih informacijah pa sta umrli bili iz Prekmurja, zaposleni v avstrijskem podjetju, ki sta se vračali z nočne izmene.

Po poročanju Krone.at je vozilo vozil 23-letni voznik, ki naj bi za volanom za trenutek zaspal, kar je imelo tragične posledice. Po podatkih je 46-letnica umrla že na kraju nesreče, 43-letnica pa za posledicami nesreče v bolnišnici.

Kot še poroča Krone.at, so se slovenski državljani peljali domov iz nočnega dela, poleg 23-letnika, ki je vozil, pa so v vozilu bile že ženske, stare 32, 43 in 46 let. Trije, ki so preživeli, so huje poškodovani v bolnišnici. Po podatkih reševalcev in gasilcev na kraju, sta oba voznika ostala ukleščena v vozilih. Na kraj nesreče je prva prišla zdravnica, ki je bila na poti na delo, in je ponesrečenim nudila prvo pomoč.

Posredovalo je 21 prostovoljnih gasilcev iz društev Bad Gleichenberg, Bairisch Kölldorf in Dirnbach s petimi vozili, skupaj s številnimi reševalci in policisti. Zelo prometna cesta, ki južni del jugovzhodne Štajerske povezuje z avtocesto proti Dunaju, je bila popolnoma zaprta vse do 13. ure.

Po poročanju Slovenskih novic bi v avtu morala biti še ena Slovenka, a je ostala doma zaradi bolezni. Obležala je v postelji, kar ji je najverjetneje rešilo življenje.

Großeinsatz für Feuerwehren - Frontalkollision Dienstagfrüh (14.01.2020), kurz nach 07:00 Uhr, ereignete sich auf der...

Objavil/a BFV Feldbach dne Torek, 14. januar 2020


Več v Črna kronika