Po nižinah megleno in turobno, v višjih predelih sončno

Jeruzalem v soncu, Ljutomer pa odet v turobno sivino

Prlekija-on.net, sreda, 15. januar 2020 ob 10:15
Na Jeruzalemu je bilo sončno

Na Jeruzalemu je bilo sončno

Te dni nas obdaja gosta megla, predvsem po nižinah je zelo zmanjšana vidljivost, medtem ko je v višje ležečih krajih Prlekije možno uzreti nekaj sončnih žarkov. Tako so nekateri hribi bili obdani s soncem, spet drugi povsem odeti v meglo. Višje smo se povzpeli, lepše je bilo vreme. Nekaj teh utrinkov lahko vidite tudi v spodnji galeriji, kjer je Jeruzalem bil v soncu, Ljutomer pa je bil odet v turobno sivino. Iz Jeruzalema se sicer ni videlo na sosednje Svetinje in obratno, saj je vmes v dolini bila gosta megla.

Megleno, ob koncu tedna padavine

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo v sredo zjutraj in dopoldne na severovzhodu še megleno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 °C.

V četrtek bo deloma jasno, občasno bo povečana visoka koprenasta oblačnost. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali pa nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, najvišje dnevne od 4 do 11 °C.

V petek bo na zahodu sončno, drugod se bo marsikje zadrževala nizka oblačnost. V soboto se bo povsod pooblačilo, nastajale bodo manjše padavine.



Več v Narava