V požaru destilarne nastalo za okoli 200.000 evrov škode

Policisti so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi iztekanja kurilnega olja na gorilniku enega od kotlov v destilarni

Prlekija-on.net, sreda, 15. januar 2020 ob 11:09
Požar v Metavi, foto: GB Maribor

Požar v Metavi, foto: GB Maribor

V torek, 14. januarja, ob 12.20 so bili policisti obveščeni, da je prišlo do požara na objektu pivovarne v Metavi. Požar se je razširil po destilarni, v obsegu okoli 150 m2 v približno 400 m2 velikem objektu, in na ostrešje objekta. Pogasili so ga gasilci, poškodovan ni bil nihče. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so požar gasili gasilci JZ GB Maribor, PGD Malečnik, Dogoše, Maribor-Pobrežje, Zrkovci in Brezje. Med gašenjem požara se je v bližnji vodotok razlilo kurilno olje in alkohol. Gasilci so iztekle tekočine počistili, pripadniki enote MEEL pa so vzeli vzorce vode. Za odvoz onesnaženih krp in ostalega materiala so poskrbeli dežurni podjetja Saubermacher.

Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 200.000 evrov.

Policisti so opravili ogled kraja požara skupaj s požarnim inšpektorjem. Ugotovili so, da je do požara prišlo zaradi iztekanja kurilnega olja na gorilniku enega od kotlov v destilarni. Ker niso ugotovili znakov kaznivega dejanja, bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

POŽAR:

Objavil/a Gasilska brigada Maribor dne Torek, 14. januar 2020


Več v Črna kronika