Pozor: nov poskus zlorabe s telefonskim klicem!

Prevaranti, ki poskušajo pridobiti osebne podatke strank, so znova na delu. Tokrat poskušajo s telefonskim klicem od sogovornikov pridobiti podatke, kot so številka plačilne kartice, CVC koda, številka osebnega računa, ipd.

Prlekija-on.net, sreda, 15. januar 2020 ob 13:26
Prevaranti poskušajo pridobiti osebne podatke strank

Prevaranti poskušajo pridobiti osebne podatke strank

Iz NLB so sporočili, da so zaznali nov poskus zlorabe s telefonskim klicem. Prevaranti, ki poskušajo pridobiti osebne podatke strank, so znova na delu. Tokrat poskušajo s telefonskim klicem od sogovornikov pridobiti podatke, kot so številka plačilne kartice, CVC koda, številka osebnega računa, ipd. "Poudarjamo, da gre za poskus prevare in da banka tovrstnih podatkov nikoli ne pridobiva v okviru telefonskih pogovorov," so sporočili.

Vsem strankam oziroma prejemnikom tovrstnih telefonskih klicev svetujejo, da osebnih podatkov ne posredujejo, če pa so to morda že storili, pa naj nemudoma prekličejo ali blokirajo svoje plačilne in kreditne kartice.

Plačilne kartice lahko stranke NLB za uporabo zaklenejo prek mobilne denarnice NLB Pay, kartice z odloženim plačilom pa kadar koli blokirajo ali deaktivirajo prek mobilne banke Klikin ali s pomočjo bančnih strokovnjakov NLB Kontaktnega centra prek video klica, spletnega klepeta ali telefonskega klica na številko (01) 477 20 00.



Več v Črna kronika

Policija

V naselju vozil s hitrostjo 113 km/h

ponedeljek, 22. april 2024 ob 14:25