Unterhund živi, prihajajo Impaled Nazarene

V Unterhund prihajajo Finci Impaled Nazarene

Dejan Razlag, torek, 18. januar 2011 ob 20:181
Bangyourbrain.com & Unterhund Ormož predstavljata koncert, ko v Ormož, klub Unterhund, v soboto, 29. januarja, prihaja legendarna finska grindcore/punk rock/"goat" metal zasedba Impaled Nazarene. Kot predskupini bosta nastopili skupini Nephrolith in Küzlavec iz Slovenije. Koncert se prične ob 21. uri, vstopnice po 15,00 evrov pa lahko rezervirate na office@bangyourbrain.com, s čimer si zagotovite prednost pri nakupu.

Klub Unterhund, katerega zgodba se je pričela že daljnega leta 1989, bo tako po dolgem času in burnih dogajanjih v zadnjih letih glede obratovanja in obstoja, spet gostil večje svetovno ime alternativne glasbe. Hram underground scene in edini tak klub v Prlekiji je v letih 1990 do 2004 na več kot 170 koncertih gostil preko 200 izvajalcev alternativne glasbe iz več kot 20 držav ter nekaj razstav, projekcij filmov, potopisnih predavanj, gledaliških in plesnih predstav, hkrati pa je v teh letih klub nudil tudi prostor za vaje in razvoj prleškim skupinam kot so Pridigarji, Wasserdicht, GRB, Noise Order, Kristuši, Golazen, Eden, Crastavci, ŠZB, Polis Korps, Anaeroba in Sarcofuck.

Za večino dogajanja v klubu že ves čas obstoja skrbi Klub alternativne kulture Ormož, uradno ustanovljen leta 1993. Žal je Unterhund v zadnjih letih deloval bolj okrnjeno, s prejšnjim županom občine Ormož, Vilijem Trofenikom so bili celo v tožbi, ki jo je sedanji, Alojz Sok umaknil. V letu 2011 tako Unterhund pričenja novo dobo, saj je bil temeljito prenovljen, ustrezno je urejeno električno omrežje, ogrevanje, vodovod in sanitarije, stvari glede raznih dovoljenj pa so preteklost, saj ima klub že izdano uporabno dovoljenje, ta petek pa bo tudi uradna predaja prostorov društvom, ki bodo v Unterhundu delovala, to so Klub alternativne kulture (KAK) Unterhund, Mladinski center Ormož in Klub ormoških študentov.

V soboto, 29. januarja, ste torej vabljeni v prenovljeni klub "z enim najdaljših šankov v Sloveniji", kjer bo zagotovo spet prava ve-se-li-ca.

V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate fotografije Unterhunda pred prenovo in po prenovi.

Napovednik


Več v Družabno