Noč v vrtcu Stročja vas

Spet je minila v dobrem vzdušju in raziskovalnem razpoloženju. Noč v vrtcu namreč.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. januar 2020 ob 13:18
Noč v vrtcu Stročja vas

Noč v vrtcu Stročja vas

Spet je minila v dobrem vzdušju in raziskovalnem razpoloženju. Noč v vrtcu namreč.

Starši naj bi pripeljali otroke na težko pričakovan dogodek ob 18.00 uri, pa je večina otrok svoje osebne stvari odložila na ustrezno mesto vsaj deset minut prej. To priča, kako so se otroci dogodka veselili in ga težko pričakovali.

Po uvodnih rutinskih opravilih, smo se lotili naravoslovnih delavnic, ki smo jih organizirale in vodile vzgojiteljice Monika Leštan, Mateja Zadravec, Iris Kunčič in Marica Fijavž.

Pod vodstvom profesorice GFML, magistrice Nine Žuman, so otroci izdelovali bombone, v drugi skupini so, z globusom in lučjo, preizkušali izmenjavo dneva in noči na zemlji, tretja skupina je preizkušala vrtenje zemlje okrog sonca. Zadnja skupina se je odpravila na prosto, v temno noč, kjer so, s pomočjo različnih lučk, opazovali večerno nebo in se igrali s svetlobnimi afekti. Vsi otroci so se udeležili prav vseh dejavnosti.

Nato smo si, oboroženi z različnimi vtisi in izkušnjami, pripravili večerjo. Pekli smo našo priljubljeno jed, tople sendviče.

Pred oblačenjem v pižame so sledila kulturno-higienska opravila, ob koncu pa še pižama parti v veliki šolski telovadnici. Aktivni del noči v vrtcu se je zaključil s pravljico o vesolju in vesoljcih in z risanko.

Pred enajsto zvečer so se otroci, utrujeni od vseh aktivnosti, potopili v sladki sen. Tako so z zanimivimi , ob vedrem razpoloženju, nekateri prvič, prebili celo noč brez staršev ali starih staršev.

Iskrene čestitke za pogum otrokom in staršem.

Zapisala: Marica Fijavž



Več v Najmlajši