Največjo dovoljeno hitrost prekoračil za kar 71 km/h

Vozniku, ki osebnega avtomobila ni vozil pod vplivom alkohola, sta policista začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo in podala obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. januar 2020 ob 09:301
Voznik je vozil s hitrostjo 141 km/h

Voznik je vozil s hitrostjo 141 km/h

Policista PP Ptuj sta imela v nedeljo, nekaj minut po 20. uri, v postopku 39-letnega voznika iz okolice Ptuja, ki je na kritičnem odseku Glavne ceste G1-2, v križišču z regionalno cesto za Rače, izven naselja Šikole, z osebnim avtomobilom prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje, izmerjeno z laserskim merilnikom hitrosti. V križišču, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 km/h je vozil s hitrostjo 141 km/h in s tem prekoračil največjo dovoljeno hitrost za kar 71 km/h.

Vozniku, ki osebnega avtomobila ni vozil pod vplivom alkohola, sta policista začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo in podala obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Glavna cesta G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino je kritični odsek, na katerem je v prometnih nesrečah v letu 2018 umrlo kar pet udeležencev. Policisti na tem odseku in tudi na vseh drugih kritičnih odsekih poostreno nadzirajo cestni promet ves čas, v teh poostrenih nadzorih pa uporabljajo vsa razpoložljiva tehnična sredstva, s katerimi ugotavljajo tudi najhujše kršitve cestno prometnih predpisov.



Več v Črna kronika