Dve leti starega Bobija ustrelili nedaleč od hiše

Bobijeva skrbnica pravi, da pes nikoli ni bil napadalen in tudi nikoli z nikomer ni imela problemov, zato ne ve, zakaj bi ji nekdo želel škoditi na tak krut način.

Prlekija-on.net, petek, 24. januar 2020 ob 21:101
Zadevo preiskujejo tudi murskosoboški policisti

Zadevo preiskujejo tudi murskosoboški policisti

V četrtek so iz PU Murska Sobota poročali o dogodku, kjer je v sredo popoldan neznanec z neznanim orožjem pred stanovanjsko hišo ustrelil psa. Gre za dve leti starega psa Bobija pasme chow chow. Primer se je zgodil v Radmožancih, praktično pred hišo, pes pa je kljub pomoči veterinarjev pozneje poginil. Bobijeva lastnika Lea Ružič in njen partner Miran Špilak sta povedala, da pes nikoli ni bil napadalen in tudi nikoli z nikomer ni imela problemov, zato ne ve, zakaj bi ji nekdo želel škoditi na tak krut način.

Kot je še povedala lastnica, se je Bobi po sprehodu, kot že večkrat, še malo sam sprehodil okrog hiše, a nikoli ni odšel predaleč in se je nato vedno sam vrnil domov. A v sredo je bilo vse drugače, ko je domov prišel s strelno rano ter nato poginil. Zadevo preiskujejo tudi murskosoboški policisti.

Lastnika si sedaj želita, da bi policisti uspeli odkriti storilca in ga ustrezno sankcionirati. Zavedata se, da jima to ne bo vrnilo njunega ljubljenčka, a vseeno si želita, da podobne usode ne bi doživel še kakšen nedolžen štirinožec. "Svet v katerem živimo je krut, dvoličen in brezobziren, lahko bi dejala brezobrazen. Kaj je komu kriv naš Bobi, katerega so nekateri sosedje in drugi, ki so ga videli imenovali Medo in s številnimi drugimi imeni. Nič ga ni motilo, bil je mlad, igriv, nagajiv in poln življenja. Sedaj v pasjih nebesih spi jaz pa ga držim za tačko in se mi več ne nasmejiš", pravi Lea in nadaljuje, kako jo boli..., kako težko so dnevi in noči.

Dežurni veterinar naredil vse kar je lahko, a žal pomoči ni bilo

"Kot vedno sva tudi tisti popoldan šla na malo daljši sprehod po vasi. Bobi je bil priljubljen med vaščani in vsi so ga občudovali, se ustavljali ob njem in nikoli ni bilo nobenih težav. Rad se je igral in vsi, ki malo poznajo in imajo radi živali so se z veseljem z njim igrali, ga božali in crkljali. V sredo sem ga po prihodu domov še malo pustila izven dvorišča, da se je še malo igral, sama pa sem šla zložiti nekaj drv. Bil je oddaljen le kakšnih 200 metrov. V enem trenutku, ne vem natančno opredeliti, okoli pol štirih, ko sem ga videla sedeti v sosedovih cipresah, kot sedi ponavadi, to pa je kakšnih 20 metrov od hiše. Zato takoj nisem polagala posebne pozornosti, nekje po četrti uri, ko sem znova prišla na dvorišče, sem zagledala kri po vratih garaže, kar me je šokiralo", razlaga Lea, ki je nemudoma poklicala soseda, da sta Bobija skupaj dvignila v avtomobil. Takrat je začelo še močneje krvaveti iz rane, zato sta ga obvezala, da ne bi izkrvavel. Ni bilo druge pomoči, kot da sta ga peljala v Lendavo, k veterinarju. Tam je dežurni veterinar naredil vse kar je lahko, a žal pomoči ni bilo.

"Sedaj bomo počakali, da bodo policisti opravili svoje. Upam, da bodo storilca odkrili in zoper njega ustrezno ukrepali. V začetku prihodnjega tedna bodo Bobija odpeljali v Ljubljano, kjer bo opravljena obdukcija in bo jasno, kaj je bil vzrok za njegovo smrt. Ugotovili bodo tudi iz kakšnega orožja je bil ustreljen in takrat bo mogoče lažje najti storilca. Mi nikogar ne moremo sumiti, saj nisva imela sovražnikov, zato težko karkoli povem", še razlaga Lea. Poznavalci so sicer prepričani, da je pes, glede na videno rano, bil ustreljen z malokalibrsko puško, mogoče naklepno, lahko pa da se je zmotil kakšen lovec, ki je mislil, da gre za lisico, saj je barva podobna, pozen popoldanski čas, megleno vreme... Sicer pa sta Lea in Martin priseljena v Radmožance z goričkega dela Prekmurja. Ker si je Martin vedno želel psa omenjene pasme, je bil kupljen za božič 2017, kot božično darilo. Kupila sta si dom in želela lepo zaživeti v prijetnem okolju...



Več v Črna kronika